Класичні млинці на молоці – це надзвичайно смачна страва, яка встигла стати традиційною у багатьох країнах. Тому сьогодні існує безліч варіантів їхнього приготування. А ось основа для тесту залишається незмінною. Тонкі чи дріжджові, солодкі чи з кислинкою – кожна господиня знайде свій улюблений рецепт!
Класичні млинці на 1 літр молока
Тонкі млинці на молоці з дірочками – це всіма улюблена страва, яка чудово підходить для ситного та поживного сніданку, а також для смачного обіду, який сподобається всім вашим домочадцям. Доповнити такі млинці можна солодкою або солоною начинкою.
Інгредієнти:
на – 5 порції
- Молоко коров’яче – 1 л.
- Борошно – 300 гр.
- Яйце куряче – 4 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Як приготувати млинці на молоці? За допомогою кухонних грамових вагів відміряємо необхідну кількість сухих та рідких компонентів.
Віночком змішуємо яйце, сіль та цукровий пісок.
Підливаємо молоко та перемішуємо.
Поступово вводимо муку|борошно| і вимішуємо до гладкої консистенції, даємо постояти 10-15 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.
Вмішуємо трохи рослинної олії та переходимо до наступного етапу.
На розпечену сковорідку з антипригарним покриттям виливаємо черпак тіста, розподіляємо по поверхні і за хвилину, і з утворенням дірочок, перевертаємо.
Засікаємо ще 60 секунд і прибираємо з вогню, готові млинці складаємо один на одного для збереження тепла.
Засікаємо ще 60 секунд і прибираємо з вогню, готові млинці складаємо один на одного для збереження тепла. Тонкі млинці на молоці з дірочками готові!
Млинці готові! Смачного!