Млинці на молоці з окропом – 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Тонкі мереживні млинці на 500 мл з окропом

Борошняні млинці – популярна страва у багатьох сім’ях. Приготуйте їх можна за особливим рецептом – на 500 мл молока з додаванням окропу. Продукт виходить ніжним і тонким. Його можна використовувати в якості основи для поживних закусок.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Вода – 120 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Молоко кімнатної температури вливаємо у велику миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо рослинне масло, сіль і цукор. Розмішуємо до однорідної суміші.

2. Сюди ж просіваємо і борошно. Обережно вимішуємо продукти, щоб зникли всі грудочки.

3. Вливаємо в тісто крутий окріп. Збиваємо масу до гладкого стану протягом 1-2 хвилин.

4. Ставимо нагріватися сковороду на плиту. Обмазуємо її шматком вершкового масла і вливаємо тісто. Смажимо продукт до рум’яного візерунка з кожної зі сторін.

5. Домашні млинці з ефектним мереживним візерунком готові. Подавайте частування до столу!