Простий і смачний рецепт заварних млинців на молоці з розпушувачем
Ніжні і м’які заварні млинці виходять з використанням молока і розпушувача. З простим домашнім рецептом справляться навіть новачки. Приготуйте ситне частування для великого сімейного сніданку.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 150 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і ретельно вимішуємо його з молоком, сіллю і цукром.
2. Окремо просіваємо борошно і старанно перемішуємо її з розпушувачем. Викладаємо масу в яєчно-молочну суміш.
3. Вимішуємо інгредієнти і поступово вливаємо до них окріп тонким струменем. Збиваємо продукт до однорідності, потім з’єднуємо його з рослинним маслом і даємо настоятися 5-10 хвилин.
4. Готове тісто порційно виливаємо на розпечену й обмащений вершковим маслом сковороду. Смажимо з обох сторін до яскравого золотавого відтінку.
5. Ароматні і рум’яні заварні млинці готові. Викладайте їх на тарілку, доповнюйте за смаком і подавайте до столу!