Млинці на молоці з окропом – 8 рецептів тонких заварних млинців з дірочками

Простий і смачний рецепт заварних млинців на молоці з розпушувачем

Ніжні і м’які заварні млинці виходять з використанням молока і розпушувача. З простим домашнім рецептом справляться навіть новачки. Приготуйте ситне частування для великого сімейного сніданку.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і ретельно вимішуємо його з молоком, сіллю і цукром.

2. Окремо просіваємо борошно і старанно перемішуємо її з розпушувачем. Викладаємо масу в яєчно-молочну суміш.

3. Вимішуємо інгредієнти і поступово вливаємо до них окріп тонким струменем. Збиваємо продукт до однорідності, потім з’єднуємо його з рослинним маслом і даємо настоятися 5-10 хвилин.

4. Готове тісто порційно виливаємо на розпечену й обмащений вершковим маслом сковороду. Смажимо з обох сторін до яскравого золотавого відтінку.

5. Ароматні і рум’яні заварні млинці готові. Викладайте їх на тарілку, доповнюйте за смаком і подавайте до столу!