Мочені яблука в банках на зиму – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як замочити яблука Антонівка на зиму?

Для приготування домашніх мочених яблук на зиму краще всього використовувати Антонівку. Сорт добре піддається консервації, на виході ви отримаєте соковитий, кисло-солодкий продукт. Порадуйте себе і близьких!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Яблуко Антонівка – 1 кг
  • Вода – 4 склянки
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Листя вишні – за смаком.
  • Листя малини – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо один кілограм Антонівки під проточною водою. Плодоніжки і гілочки можна видалити.

2. Зриваємо потрібну кількість зелені: гілочок вишні та малини. Промиваємо їх під водою і обсушуємо.

3. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.

4. В чисту банку щільно укладаємо листочки і підготовлені яблука. Заливаємо продукти маринадом до самого горлечка.

5. Закриваємо заготовку з яблуками кришкою. Даємо продукту охолонути при кімнатній температурі, а після забирає його на зберігання в прохолодне місце.