Як замочити яблука Антонівка на зиму?
Для приготування домашніх мочених яблук на зиму краще всього використовувати Антонівку. Сорт добре піддається консервації, на виході ви отримаєте соковитий, кисло-солодкий продукт. Порадуйте себе і близьких!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Яблуко Антонівка – 1 кг
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 80 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Листя вишні – за смаком.
- Листя малини – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо один кілограм Антонівки під проточною водою. Плодоніжки і гілочки можна видалити.
2. Зриваємо потрібну кількість зелені: гілочок вишні та малини. Промиваємо їх під водою і обсушуємо.
3. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.
4. В чисту банку щільно укладаємо листочки і підготовлені яблука. Заливаємо продукти маринадом до самого горлечка.
5. Закриваємо заготовку з яблуками кришкою. Даємо продукту охолонути при кімнатній температурі, а після забирає його на зберігання в прохолодне місце.