Простий спосіб запекти мойву з майонезом в духовці
З таких простих продуктів, як мойва, майонез і ріпчасту цибулю, можна з легкістю приготувати дуже смачну страву, яка нагодує і наситить всю вашу сім’ю на довгі години. Запікаємо рибу на цибулевої подушці під майонезом і отримуємо смачне і корисне блюдо!
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Мойва – 1кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки розкриваємо вздовж черевця і виймаємо нутрощі, обрізають хвости і голови – ретельно промиваємо водою і даємо трохи часу обсохнути. Після, додаємо до риби сіль і чорний мелений перець, збризкуємо невеликою кількістю оцту і залишаємо просочуватися на 5-10 хвилин.
Крок 2. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо потрошеные тушки спинкою вгору, а поверх хаотично укладаємо цибульні кільця, які при бажанні теж присаливаем і перчимо.
Крок 3. Промазуємо компоненти шаром майонезу і ставимо в духову шафу, який попередньо необхідно нагріти до 220 градусів. Запікаємо страву протягом 15 хвилин.
Крок 4. Рум’яну рибку під майонезом розкладаємо по тарілках.
Крок 5. І доповнюємо відварним рисом або молодою картоплею. Приємного апетиту!