Мойва в духовці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий спосіб запекти мойву з майонезом в духовці

З таких простих продуктів, як мойва, майонез і ріпчасту цибулю, можна з легкістю приготувати дуже смачну страву, яка нагодує і наситить всю вашу сім’ю на довгі години. Запікаємо рибу на цибулевої подушці під майонезом і отримуємо смачне і корисне блюдо!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Мойва – 1кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки розкриваємо вздовж черевця і виймаємо нутрощі, обрізають хвости і голови – ретельно промиваємо водою і даємо трохи часу обсохнути. Після, додаємо до риби сіль і чорний мелений перець, збризкуємо невеликою кількістю оцту і залишаємо просочуватися на 5-10 хвилин.

Крок 2. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо потрошеные тушки спинкою вгору, а поверх хаотично укладаємо цибульні кільця, які при бажанні теж присаливаем і перчимо.

Крок 3. Промазуємо компоненти шаром майонезу і ставимо в духову шафу, який попередньо необхідно нагріти до 220 градусів. Запікаємо страву протягом 15 хвилин.

Крок 4. Рум’яну рибку під майонезом розкладаємо по тарілках.

Крок 5. І доповнюємо відварним рисом або молодою картоплею. Приємного апетиту!