Молочні коржики – 7 рецептів з дитинства по ГОСТУ в домашніх умовах з фото

Молочні коржики — це улюблене дітьми ласощі. Їх завжди можна знайти в шкільних їдальнях, тому так важливо, щоб вони були приготовані за ГОСТОМ і з якісних продуктів. Ми підібрали 7 відмінних рецептів, які можна повторити в домашніх умовах.

Молочні коржики – класичний рецепт з дитинства по ГОСТу

Молочні коржики завжди користувалися особливою популярністю серед дітвори. Коштує таке ласощі копійки, а знаючи вимоги Госту приготувати коржики в домашніх умовах не складе труднощів.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Масло вершкове 95 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче 75 мл
  • Розпушувач 4 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 1 щіпка
  • Борошно пшеничне 500 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати молочні коржики з дитинства по ГОСТУ в домашніх умовах? Масло збийте з цукром до утворення кремоподібної маси. 2 яйця збийте в окремій мисці, змішайте з молоком, а третє яйце залиште для змащення коржиків.
  2. В молочно-яєчну масу додайте збите з цукром масло. Потім всипте розпушувач, сіль і ванілін. Далі всипте просіяне борошно і замісіть тісто.
  3. Тісто розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр. З тіста виріжте круглі заготовки за допомогою спеціальних форм.
  4. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки з тіста, змастіть їх збитим яйцем. Випікайте коржики при 180 градусах 25-30 хвилин.
  5. Випічку трохи остудіть, за бажанням посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Дуже смачні молочні коржики на маргарині як в дитинстві

Смачні, ніжні і розсипчастий коржики. Їх смак точно нагадає вам ласощі, знайоме з дитинства. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 20 коржиків.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Цукор – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.
  • Маргарин – 150 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 450-500 гр.

Процес приготування:

1. Маргарин розітріть з звичайним і ванільним цукром за допомогою міксера.

2. Потім в отриману масу додайте яйця, продовжуйте збивати.

3. Влийте молоко, перемішайте до однорідності.

4. Змішайте пшеничне борошно з розпушувачем, просіяти цю масу і частинами всипте в миску. Замісіть м’яке і пластичне тісто.

5. Тісто розкачати до товщини 5-7 міліметрів. З допомогою форми виріжте коржики.

6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки. Випікайте коржики в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин.

7. Гарячі коржики при бажанні можна посипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Як приготувати ніжні молочні коржики на сметані?

Приготування чудових коржиків на сметані не займе багато вашого часу. Виходять вони пишними і ніжними, дуже смачно їсти їх з молоком або какао.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 16.

Склад:

Сметана – 130 мл

Кефір – 130 мл

Масло вершкове – 50 гр.

Майонез – 1 ст. л.

Цукор – 0,5 склянки

Сода харчова – 1 ч. л.

Борошно – 0,5 кг

Для помадки:

Сметана – 1/3 ст.

Цукор – 2/3 склянки

Процес приготування:

1. Спочатку приготуйте помадку. Міксером збийте сметану і цукор, залиште суміш в холодильнику на 20-30 хвилин.

2. У миску просійте 300 грам борошна, додайте розм’якшене вершкове масло. Виделкою перемішайте борошно з маслом.

3. Потім додайте цукор, соду, майонез, сметану і кефір, перемішайте.

4. Досипаючи частинами борошно замісити еластичне тісто.

5. Тісто розкачайте в пласт товщиною 1 сантиметр. З допомогою круглої форми виріжте заготовки коржиків.

6. Деко застеліть пергаментом або змастіть його невеликою кількістю рослинного масла. Викладіть на деко заготовки.

7. Коржики запікайте в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Ще гарячі коржики змастіть сметанною помадкою. Коли випічка охолоне, можна подавати її на полуденок з какао.

Приємного апетиту!

М’які молочні коржики на кефірі в домашніх умовах

Швидкий, простий і економний рецепт смачною випічки до чаю. Молочні коржики люблять діти і дорослі. А якщо ви приготували велику кількість коржиків, то не переживайте, вони зберігають свою м’якість і на наступний день.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16-20.

Склад:

Борошно пшеничне – 520 гр.

Яйця курячі – 2 шт.

Масло вершкове – 90 гр.

Цукор – 0,5 склянки

Сода харчова – 0,5 ч. л.

Кефір – 250 мл

Сіль – 1 щіпка.

Арахіс – 50 гр.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, цукор і яйця.

2. Потім налийте кефір, додайте соду, перемішайте до однорідного стану.

3. Невеликими порціями всипайте просіяне борошно і замішують тісто.

4. Тісто зберіть в грудку і дайте йому відпочити півгодини.

5. Тісто розкачати до товщини 6-7 міліметрів. Виріжте коржики круглої форми з допомогою відповідної кондитерської форми.

6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього тісто. На кожен коржик покладіть по невеликій жменьці арахісу. Запікайте коржики при 180 градусах 35 хвилин.

7. Коржики виходять дуже ароматними і розсипчастими.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування молочних коржиків на рослинному маслі

Рецепт, перевірений роками. Молочні коржики з посипанням з колотого арахісу знайомі всім не з чуток. Якщо ви хоч раз пробували цю випічку, то вам точно захочеться приготувати її самостійно і пригостити своїх близьких.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

Борошно пшеничне – 250 гр.

Цукор – 80 гр.

Молоко – 50 мл

Олію соняшникову – 40 мл

Яйце куряче – 1 шт.

Есенція ванільна – за смаком.

Сода – 1 щіпка.

Оцет для гасіння соди.

Арахіс – за смаком.

Процес приготування:

1. У каструлю всипте цукор і влийте молоко. Доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню.

2. У мисці збийте яйце і соняшникову олію. Столову ложку цієї суміші залиште для змащення коржиків.

3. З’єднайте яєчну масу з молочної.

4. Потім додайте соду, гашену оцтом і частинами всипте просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто.

5. Тісто розкачайте в пласт товщиною 4-5 міліметрів, виріжте круглі коржики.

6. Деко застелити пекарської папером, викладіть заготовки, змастіть їх яєчно-масляною сумішшю і посипте подрібненим арахісом.

7. Запікайте коржики в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин. Перед подачею трохи остудіть випічку.

Приємного апетиту!

Пісочний молочні коржики з горіхами як в дитинстві

Хрусткі коржики з посипанням з горіхів – це один з найсмачніших видів випічки, який можна приготувати на швидку руку. Така ароматна випічка дуже гарна з кавою і гарячим шоколадом.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

Масло вершкове – 200 гр.

Цукор – 150 гр.

ванільний Цукор – 2 ч. л.

Яйця курячі – 3 шт.

Арахіс – 100 гр.

Сіль – ¼ ч. л.

Розпушувач для тіста – 1 ч. л.

Борошно пшеничне – 450-500 гр.

Процес приготування:

1. Вершкове масло розітріть з звичайним і ванільним цукром. Потім додайте яйця і ще раз добре перемішайте.

2. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просіяти. Частинами введіть в миску сипучі компоненти і замісіть однорідне тісто.

3. Потім тісто розкачати в пласт товщиною 5-8 міліметрів. З допомогою форми виріжте коржики, в кожному зробіть отвір діаметром 2 сантиметри.

4. Яйце збийте в окремій мисці, горіхи порубаєте ножем. Змастіть коржики збитим яйцем і умочіть в горіхи.

5. Заготовки викладіть на деко, застелене пергаментом. Запікайте коржики в духовці 25-30 хвилин при 180 градусах.

6. Випічку трохи остудіть перед тим, як пригощати гостей.

Приємного апетиту!

Соковиті і ніжні молочні коржики з сиром

Молочні коржики можуть бути дуже різноманітними: з посипкою, помадкою, будь-якої форми. Незмінним завжди залишається молочний смак і ніжна розсипчаста структура.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

Сир – 380 гр.

Цукор – 150 гр.

Яйця курячі – 2 шт.

Маргарин – 100 гр.

Сироватка – 90 мл

Борошно – 375 гр.

Сода – 2/3 ч. л.

Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

1. Міксером збийте сир, розм’якшений маргарин, цукор і яйця до однорідної маси. Потім влийте сироватку і перемішайте.

2. У миску просіяти борошно разом з содою. Вимісіть тісто до однорідного стану. Тісто повинне вийти м’яким і не липким. Приберіть тісто на 1 годину в холодильник.

3. Потім розкачайте тісто в пласт товщиною 1 сантиметр і виріжте з нього круглі коржики.

4. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки. Запікайте коржики в духовці при 180 градусах 25 хвилин.

5. Готові коржики зніміть з дека і дайте їм трохи охолонути. Їсти їх можна навіть теплими.

Приємного апетиту!