Простий і смачний рецепт приготування бразильського морквяного пирога
Представляємо вам класику бразильської випічки і один з найпопулярніших домашніх кексів. Пиріг можна випікати круглої, квадратної чи письмовій формі з дірочкою посередині.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Морква – 250 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор – 250 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло рослинне – 180 мл
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
- Цедра апельсина – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.
2. У мисці змішайте яйця, звичайний і ванільний цукор. Збивайте інгредієнти блендером не менше 5 хвилин.
3. Додайте в яєчну масу моркву.
4. Влийте олію і злегка збийте тісто блендером.
5. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач для тіста, цедру апельсина і добре перемішайте.
6. Форми для пирога змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто.
7. Випікайте пиріг при 180 градусах 40-45 хвилин. Пиріг остудіть у формі, потім посипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.
Приємного апетиту!