Морквяний пиріг – 10 найбільш простих і смачних рецептів в духовці з фото

Простий і смачний рецепт приготування бразильського морквяного пирога

Представляємо вам класику бразильської випічки і один з найпопулярніших домашніх кексів. Пиріг можна випікати круглої, квадратної чи письмовій формі з дірочкою посередині.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Морква – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор – 250 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло рослинне – 180 мл
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Цедра апельсина – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть, помийте і натріть на дрібній тертці.

2. У мисці змішайте яйця, звичайний і ванільний цукор. Збивайте інгредієнти блендером не менше 5 хвилин.

3. Додайте в яєчну масу моркву.

4. Влийте олію і злегка збийте тісто блендером.

5. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач для тіста, цедру апельсина і добре перемішайте.

6. Форми для пирога змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто.

7. Випікайте пиріг при 180 градусах 40-45 хвилин. Пиріг остудіть у формі, потім посипте цукровою пудрою і можна подавати до чаю.

Приємного апетиту!