Морквяний оксамитовий торт — неймовірно смачний рецепт
Оксамитовий торт з солодкої моркви стане оригінальним десертом для вашого столу. Страва порадує не тільки ніжним смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Порадуйте частуванням домашніх і гостей!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 400 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Цукор – 1,5 склянки
- Яйце – 4 шт.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Горіхи грецькі – 150 гр.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для крему:
- Вершки жирні – 2 склянки
- цукрова Пудра – 100 гр.
Для прикраси:
- Горіхи – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів. Приступаємо до приготування тіста. Спочатку збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни.
2. Вкладаємо в масу апельсинову цедру.
3. Очищаємо моркву натираємо її на дрібній тертці. Також відправляємо продукт в загальну тарілку.
4. Сюди ж викладаємо подрібнені волоські горіхи.
5. Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Вливаємо олію і починаємо старанно вимішують вміст.
6. Виливаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо його в духовку на 40-60 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою або зубочисткою.
7. Готовий корж залишаємо остуджуватися. Потім ділимо його на три рівних коржа. Зрізаємо верхівку для прикраси.
8. Для крему збиваємо жирні вершки з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна повітряна маса.
9. Починаємо формувати торт. Промазуємо морквяні коржі вершковим кремом. Потім обмазуємо десерт цілком.
10. Залишився бісквіт перетворюємо в крихту. Обсипаємо їй боки торта. Для прикраси додаємо горіхи за смаком.
11. Охолоджуємо оксамитовий морквяний торт в холодильнику, потім ділимо його на порційні шматочки і подаємо до столу!