Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Морквяний оксамитовий торт — неймовірно смачний рецепт

Оксамитовий торт з солодкої моркви стане оригінальним десертом для вашого столу. Страва порадує не тільки ніжним смаком, але і гарним зовнішнім виглядом. Порадуйте частуванням домашніх і гостей!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 400 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Яйце – 4 шт.
  • Цедра апельсина – 1 ст. л.
  • Горіхи грецькі – 150 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Для крему:

  • Вершки жирні – 2 склянки
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Для прикраси:

  • Горіхи – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів. Приступаємо до приготування тіста. Спочатку збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни.

2. Вкладаємо в масу апельсинову цедру.

3. Очищаємо моркву натираємо її на дрібній тертці. Також відправляємо продукт в загальну тарілку.

4. Сюди ж викладаємо подрібнені волоські горіхи.

5. Всипаємо борошно разом з розпушувачем. Вливаємо олію і починаємо старанно вимішують вміст.

6. Виливаємо тісто у форму для випікання. Відправляємо його в духовку на 40-60 хвилин. Готовність можна перевірити шпажкою або зубочисткою.

7. Готовий корж залишаємо остуджуватися. Потім ділимо його на три рівних коржа. Зрізаємо верхівку для прикраси.

8. Для крему збиваємо жирні вершки з цукровою пудрою. Повинна вийти пишна повітряна маса.

9. Починаємо формувати торт. Промазуємо морквяні коржі вершковим кремом. Потім обмазуємо десерт цілком.

10. Залишився бісквіт перетворюємо в крихту. Обсипаємо їй боки торта. Для прикраси додаємо горіхи за смаком.

11. Охолоджуємо оксамитовий морквяний торт в холодильнику, потім ділимо його на порційні шматочки і подаємо до столу!