Пісний морквяний торт з апельсиновим соком і горіхами
Солодкий і корисний морквяний торт можна приготувати по простому пісного рецептом. Десерт підходить і для веганского меню. Подавайте оригінальна страва до великого сімейного чаювання.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Морква – 150 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Сік з м’якоттю – 200 мл
- Масло рослинне – 200 мл
- Горіхи волоські – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Для прикраси:
- Пюре яблучне – 5 ст. л.
- Горіхи волоські – за смаком.
Процес приготування:
1. Волоські горіхи обсмажуємо або кілька хвилин випікаємо в розігрітій духовці. Частину залишаємо для прикраси.
2. У глибокій мисці розтираємо цукор з олією.
3. Заливаємо цукрову суміш соком з м’якоттю.
4. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Викладаємо її в загальну масу.
5. Перемелюємо волоські горіхи і також кладемо їх до решти продуктів.
6. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
7. Вимішуємо тісто і випікаємо його в духовці 40 хвилин при 180-200 градусах.
8. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.
9. Поливаємо морквяну основу яблучним пюре і прикрашаємо цільними горіхами. Готово, можна подавати до столу!