Морквяний торт класичний – 11 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Пісний морквяний торт з апельсиновим соком і горіхами

Солодкий і корисний морквяний торт можна приготувати по простому пісного рецептом. Десерт підходить і для веганского меню. Подавайте оригінальна страва до великого сімейного чаювання.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Морква – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Сік з м’якоттю – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Горіхи волоські – 60 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Для прикраси:

  • Пюре яблучне – 5 ст. л.
  • Горіхи волоські – за смаком.

Процес приготування:

1. Волоські горіхи обсмажуємо або кілька хвилин випікаємо в розігрітій духовці. Частину залишаємо для прикраси.

2. У глибокій мисці розтираємо цукор з олією.

3. Заливаємо цукрову суміш соком з м’якоттю.

4. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Викладаємо її в загальну масу.

5. Перемелюємо волоські горіхи і також кладемо їх до решти продуктів.

6. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

7. Вимішуємо тісто і випікаємо його в духовці 40 хвилин при 180-200 градусах.

8. Готовий корж витягаємо з форми і даємо йому охолонути.

9. Поливаємо морквяну основу яблучним пюре і прикрашаємо цільними горіхами. Готово, можна подавати до столу!