Морс із замороженої журавлини – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Як правильно зварити морс із замороженої журавлини при застуді?

Про користь журавлинного морсу при застуді відомо не тільки лікарям, адже він зміцнює організм під час хвороби, знижує температуру і замінює деякі ліки, особливо при початку захворювання. Для морсу при застуді краще взяти заморожену журавлину і готувати його з мінімальною термічною обробкою, щоб зберегти всі вітаміни. Співвідношення журавлини і води повинно бути не менше 1:4 і для приготування небажано користуватися металевим посудом.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2 л.

Склад:

  • Журавлина заморожена – 500 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цукор або мед – за смаком.

Процес приготування:

1. Потрібну кількість замороженої журавлини промийте холодною водою і пересипте з пакету в скляний або пластиковий посуд. Потім її трохи розморозьте і максимально подрібніть за допомогою дерев’яної товкачика, щоб ягода дала сік.

2. Потім розім’яту журавлину перекладіть в друшляк з дрібними отворами або на сито і пластмасовою лопаткою ретельно перетріть.

3. Ягідний макуха перекладіть в каструлю, залийте двома літрами чистої води і доведіть до кипіння. У киплячий відвар насипте по своєму смаку додайте цукор або мед, поваріть 1-2 хвилини на маленькому вогні і потім вимкніть плиту. Закрийте каструлю кришкою на 15 хвилин для охолодження.

4. Трохи остиглий журавлинний відвар процідіть через густе сито в іншу посудину. Потім до нього перелийте віджатий журавлинний сік і перемішайте.

5. Журавлинний морс для лікування застуди готовий. Його перелийте в будь-які ємності і можете пити відразу або поставити в холодильник. Морс зберігає свої лікувальні властивості протягом 3 діб у холодильнику.

Пийте на здоров’я!