Морський окунь – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ніжний і м’який морський окунь в сметані в духовці

Запечений окунь – приголомшливо смачна риба, відірватися від неї неможливо. Філе окуня нежирне, ніжне і добре засвоюється організмом. Маринад із сметани та зелені надає рибі ще більш яскравий аромат і смак.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Окунь морський – 2 шт.
  • Горілка – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.
  • мигдальні Пелюстки – 1 ст. л.
  • Пармезан – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Тушки морського окуня очистити від нутрощів і луски, добре помийте. Зробіть на боках кілька надрізів.

2. Складіть тушки в целофановий пакет, влийте горілку, зав’яжіть пакет і струсіть його. Залиште рибу на 15-20 хвилин. Це зробить філе ще більш м’яким і видалить неприємний рибний запах.

3. Приготуйте маринад. У миску влийте сметану, додайте спеції, сіль і лимонний сік.

4. Форму змастіть рослинною олією, викладіть на неї тушки морського окуня. Щедро промажте рибу сметанним маринадом і посипте тертим пармезаном і мигдалевими пелюстками.

5. Готуйте окунь в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Подавайте запеченого в сметані окуня з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!