Ніжний і м’який морський окунь в сметані в духовці
Запечений окунь – приголомшливо смачна риба, відірватися від неї неможливо. Філе окуня нежирне, ніжне і добре засвоюється організмом. Маринад із сметани та зелені надає рибі ще більш яскравий аромат і смак.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Окунь морський – 2 шт.
- Горілка – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Сметана – 3 ст. л.
- Приправа для риби – 1 ч. л.
- мигдальні Пелюстки – 1 ст. л.
- Пармезан – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Тушки морського окуня очистити від нутрощів і луски, добре помийте. Зробіть на боках кілька надрізів.
2. Складіть тушки в целофановий пакет, влийте горілку, зав’яжіть пакет і струсіть його. Залиште рибу на 15-20 хвилин. Це зробить філе ще більш м’яким і видалить неприємний рибний запах.
3. Приготуйте маринад. У миску влийте сметану, додайте спеції, сіль і лимонний сік.
4. Форму змастіть рослинною олією, викладіть на неї тушки морського окуня. Щедро промажте рибу сметанним маринадом і посипте тертим пармезаном і мигдалевими пелюстками.
5. Готуйте окунь в духовці при 200 градусах 20 хвилин. Подавайте запеченого в сметані окуня з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!