Мус – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Мус з манки з ягодами

Мус з манки з ягодами – ніжний, як хмарка десерт, який об’єднує в собі самі яскраві смаки літа. В рецепті ми будемо використовувати малину і чорну смородину, але по своєму смаку ви можете доповнити список своїми улюбленими ягодами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • чорна Смородина – 120 гр.
  • Малина – 120 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, то добре їх промийте під краном. А заморожені ягоди розморозьте і викладіть в каструлю. Додайте до них воду і цукор, поставте ємність на вогонь.

Крок 2. Коли ягідна маса закипить, продовжуйте варити її протягом 10-15 хвилин. Далі можна процідити відвар від кісточок або залишити як є.

Крок 3. Потім в киплячий ягідний відвар всипте манну крупу, відразу ж перемішуйте масу ложкою. Варіть манку на повільному вогні, помішуючи.

Крок 4. Через 10-12 хвилин зніміть каструлю з ягідної масою з плити. Збивайте масу віночком протягом 8-10 хвилин, завдяки цьому вона стане повітряної і ніжною.

Крок 5. Перелийте ягідний мус з манкою в невеликі порційні ємності. Залиште мус в холодильнику до повного застигання.

Крок 6. Для красивої подачі прикрасьте ягідний мус кокосовою стружкою і гілочками м’яти. Приємного апетиту!