Мус з манки з ягодами
Мус з манки з ягодами – ніжний, як хмарка десерт, який об’єднує в собі самі яскраві смаки літа. В рецепті ми будемо використовувати малину і чорну смородину, але по своєму смаку ви можете доповнити список своїми улюбленими ягодами.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Вода – 500 мл
- чорна Смородина – 120 гр.
- Малина – 120 гр.
- Цукор – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо ви використовуєте свіжі ягоди, то добре їх промийте під краном. А заморожені ягоди розморозьте і викладіть в каструлю. Додайте до них воду і цукор, поставте ємність на вогонь.
Крок 2. Коли ягідна маса закипить, продовжуйте варити її протягом 10-15 хвилин. Далі можна процідити відвар від кісточок або залишити як є.
Крок 3. Потім в киплячий ягідний відвар всипте манну крупу, відразу ж перемішуйте масу ложкою. Варіть манку на повільному вогні, помішуючи.
Крок 4. Через 10-12 хвилин зніміть каструлю з ягідної масою з плити. Збивайте масу віночком протягом 8-10 хвилин, завдяки цьому вона стане повітряної і ніжною.
Крок 5. Перелийте ягідний мус з манкою в невеликі порційні ємності. Залиште мус в холодильнику до повного застигання.
Крок 6. Для красивої подачі прикрасьте ягідний мус кокосовою стружкою і гілочками м’яти. Приємного апетиту!