Мясо по-французьки з свинини з сиром і грибами в духовці – 5 рецептів з помідорами, картоплею, цибулею з покроковими фото

М’ясо по-французьки з свинини з сиром, грибами і помідорами в духовці

Полегшений варіант м’яса по-французьки без картоплі. Ситне і смачне блюдо для будь-якого свята. Відмінно поєднується з пюре і салатами.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Гриби – 100 гр.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Свинину наріжте тонкими скибочками товщиною від 1 до 1.5 див. М’ясо краще вибрати з мінімальною кількістю жирових прошарків.

2. Відбийте м’ясо. Щоб шматочок м’яса не расползался в процесі, покрийте його харчовою плівкою або звичайним пакетом.

3. Поверхню листа змащуйте попередньо рослинною олією і потім розкладайте м’ясо. Посипте його сіллю і спеціями за смаком.

4. Помідори наріжте тонкими скибочками і розкладіть на м’ясо.

5. Сир подрібніть на тертці. Посипте м’ясо приблизно 1/3 частину від всього сиру.

6. Дрібно наріжте гриби. Найбільше підійдуть свіжі шампіньйони. Заморожені гриби дадуть зайву рідину.

7. Тонкими смужками нанесіть майонез. Якщо майонез в м’якій упаковці, то зріжте маленький куточок. Так ви отримаєте потрібну вам товщину цівки.

8. Залишилися сиром посипте шматочки м’яса. Попередньо поставте духовку на 180 градусів розігріватися. М’ясо буде готове через 30-40 хвилин. Приємного апетиту!