Мясо по-кремлівськи – 6 смачних рецептів з покроковими фото

М’ясо по-кремлівськи — це оригінальне блюдо, яке тане в роті. М’ясо подають з овочами або доповнюють гарнірами. Вершковий соус виходить незвичайно смачним, і щоб не залишати таку смакоту на тарілці, частування подають з хлібобулочними виробами. Ситна страва ідеально як для свят, так і скромних сімейних посиденьок.

М’ясо по-кремлівськи з яловичини з вершковим маслом

М’ясо по-кремлівськи з яловичини з вершковим маслом виходить максимально апетитним. Тривала термічна обробка варто свого результату. Велика кількість цибулі в поєднанні з олією при довгому томлінні, перетворюється в дивовижний соус.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Яловичина 2 кг
  • Цибуля ріпчаста 700 гр.
  • Перець чорний мелений 10 гр.
  • Часник 6 зуб.
  • Сіль 20 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Оцет столовий 9% 30 мл
  • Вода 150 мл
  • Масло вершкове 180 гр.

Процес приготування:

  1. М’ясо по-кремлівськи готується дуже просто. Готуємо яловичину та інші інгредієнти. Кольоровий шар зчищаємо з цибулин.
  2. Цибулю нарізаємо півкільцями. Занадто тонко різати не треба.
  3. Яловичину зачищаємо від плівок і нарізаємо досить крупно.
  4. У високу сковороду кладемо ряд цибулевих півкілець.
  5. Далі укладаємо яловичину.
  6. Чергуючи цибулю з м’ясом, заповнюємо сковорідку.
  7. Завершальним шаром має бути м’ясо. Приправляємо сіллю, перцем та іншими прянощами. Кладемо цукровий пісок і наливаємо оцтову кислоту. Ріжемо скибочками часник і укладаємо зверху.
  8. вершкове масло Нарізаємо скибками і укладаємо зверху.
  9. Вливаємо питну воду.
  10. Прикривши кришкою, встановлюємо на середню конфорку. При температурі нижче середнього тушкуємо 2,5-3 години.
  11. Через зазначений час м’ясо стане ніжним.
  12. Подаємо страву з картопляним пюре. Приємного апетиту!

М’ясо по-кремлівськи з свинини

М’ясо по-кремлівськи з свинини потребує тривалої підготовки. Але саме завдяки цьому, м’ясо виходить надзвичайно ніжним. Вершкове масло робить страву соковитою і надає неймовірний аромат. Страва підходить як для щоденного вживання, так і для особливих подій.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Зачистивши свинину, рубаємо м’ясо шматками. Підійде як полендвица, так і частини з жировими прошарками. При тривалої термічної обробки навіть жорсткі частини добре розваряться.

Крок 3. Беремо посуд з подвійним дном і укладаємо ряд м’яса. Підійде казан.

Крок 4. Очистивши часник і велику цибулину, а потім промивши компоненти, нарізаємо їх не дуже тонко. Кількість можна збільшити.

Крок 5. Прикриваємо м’ясні шматки цибулею.

Крок 6. Нарізавши 100 грамів вершкового масла, кладемо зверху і наливаємо 100 мілілітрів води.

Крок 7. Встановивши на плиту і включивши нагрівання при температурі нижче середнього, чекаємо закипання і тушкуємо 1 годину при закритій кришці. Солимо і перчимо. Кладемо часник. Можна використовувати суху спецію.

Крок 8. Вливаємо ложку оцту.

Крок 9. Щоб врівноважити смак, насипаємо цукровий пісок. Мінімізуючи нагрівання, продовжуємо гасіння ще протягом 50 хвилин. Соус увариться, а м’ясо стане дуже м’яким.

Крок 10. Сервіруємо м’ясо по-кремлівськи. При бажанні доповнюємо гарніром. Підійдуть не тільки всі крупи і картоплю, але й макарони.

Крок 11. Страву можна подавати і без гарніру на свій розсуд. Для того, щоб не залишати на тарілках соус, подаємо хлібобулочні вироби.

Крок 12. Це дуже смачно! Волокна відокремлюються один від одного при легкому натисканні. Приємного апетиту!

М’ясо по-кремлівськи в афганському казані

М’ясо по-кремлівськи в афганському казані готується просто і буквально тане в роті. Весь процес максимально економить час, завдяки використанню незвичайного пристосування. Готування відбувається під тиском і тому на всю готування піде трохи більше години. Все залежить від кількості яловичини.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яловичина – на розсуд.
  • Цибуля ріпчаста – 15 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 6-10 зубчиків.
  • Сіль адигейська – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 500 мл
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець пекучий стручковий – 1 шт.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Перець чорний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо значний шматок яловичини і зачищаємо від плівок і надлишків жиру.

Крок 2. М’ясо ріжемо шматками.

Крок 3. Розмір м’ясної нарізки повинен бути досить великим.

Крок 4. Очистивши і промивши цибулю нарізаємо його півкільцями.

Крок 5. Лука повинно бути багато.

Крок 6. Беремо афганський казан. На дно насипається цибульну нарізку.

Крок 7. Укладаємо ряд яловичини.

Крок 8. Знову кладемо цибулю.

Крок 9. Потім розподіляємо залишився м’ясо і цибулю.

Крок 10. Приправляємо лаврушкой.

Крок 11. Додаємо горошки перцю.

Крок 12. Кладемо цукровий пісок і вливаємо оцтову кислоту.

Крок 13. Всипаємо адыгейскую сіль.

Крок 14. Насипаємо мелений перець.

Крок 15. Беремо шматок вершкового масла.

Крок 16. Ріжемо шматками і укладаємо зверху.

Крок 17. Очищений часник тиснемо плоскою стороною ножа.

Крок 18. Додаємо стручок пекучого перцю.

Крок 19. Вливаємо воду.

Крок 20. Закриваємо афганський казан.

Крок 21. Розпалюємо піч.

Крок 22. Промиту петрушку подрібнюємо.

Крок 23. Таким же чином поступаємо з кропом і зеленою цибулею.

Крок 24. Встановлюємо казан на печі.

Крок 25. Готуємо 1 годину після закипання.

Крок 26. Спустивши пар, відкриваємо кришку.

27 Крок. Подаємо блюдо і посипаємо рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати м’ясо по-кремлівськи в мультиварці

Як приготувати м’ясо по-кремлівськи в мультиварці – питання, яке вирішується елементарно. М’ясо виходить ніжною і буквально розвалюється на волокна. Надзвичайно смачне частування виходить ситним і доповнить будь-який з гарнірів. Картопляне пюре з м’ясом по-кремлівськи – ідеальний ансамбль.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 4-6 зубчиків.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Вода гаряча – 100 мл
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для догляду за ніжною і соковитою яловичини по-кремлівськи.

Крок 2. Ополоснувши і просушивши м’ясної відріз, ріжемо досить крупно. Підійде будь-яка м’ясна частина. Якщо нарізати дрібно, страва перетворитися на тушонку. Наша мета – отримати м’яке м’ясо, яке тримає форму.

Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо звичним способом. Метод нарізки не принципове. При тривалому томлінні цибулю практично розчиниться і утворює апетитну підливу.

Крок 4. У ємність мультиварки кладемо м’ясо, засипаємо цибулею. Зверху кладемо нарізане кубиками вершкове масло, яке додасть вершковий смак. Вливаємо гарячу воду. Активуємо прилад в режимі “Гасіння”, запустивши таймер на 1-1,5 години. Тимчасові витрати залежать від м’ясної частини і її свіжості.

Крок 5. Через 1,5 години відкриваємо кришку, солимо і перчимо. Додаємо оцет, рубаний часник або суху гранульовану спецію і цукровий пісок для балансу смаку.

Крок 6. Перемішавши, запускаємо той же режим ще на годину. Якщо прилад не підтримує режим “Гасіння”, використовуємо режим “Випічка”.

Крок 7. Як тільки прозвучить сигнал, відкриваємо кришку. Якщо яловичина при легкому натисканні стане розвалюватися на волокна, значить, можна завершувати процес. Якщо ж м’ясо ще жорсткувато, потрібно збільшити час готування ще на півгодини.

Крок 8. Подаємо м’ясо з відварною картоплею або пюре і прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!

М’ясо по-кремлівськи з картоплею

М’ясо по-кремлівськи з картоплею володіє неймовірно ніжною текстурою. Дивовижний смак страви виходить завдяки вершкового масла і часнику. Тривала термічна обробка не доставить незручностей. Не потрібно постійно стежити за процесом. Доповнити ситне блюдо можна легким салатом або улюбленої консервацією.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Перець чорний мелений – ⅕ ч. л.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищаємо часник. Яловичину зачищаємо від плівок і крупно рубаємо.

Крок 3. Промиваємо картоплю чистимо шкірку економкою. Ріжемо коренеплоди таким же розміром, як і м’ясо.

Крок 4. Беремо каструлю з товстим дном. Ріжемо вершкове масло кубиком і розподіляємо по дну.

Крок 5. Посоливши і поперчив м’ясо, розкладаємо його по маслу.

Крок 6. Присипаємо часником м’ясо. Чим більше часнику, тим смачніше результат. При бажанні додаємо цибулю.

Крок 7. Розподіляємо картоплю і посипаємо сіллю.

Крок 8. Помістивши посуд на плиту, включаємо газ.

Крок 9. Довівши до кипіння, мінімізуємо полум’я. Прикриваємо каструлю і тушкуємо 2,5-3 години.

Крок 10. Сервіруємо ситне блюдо. Прикрашаємо зеленню. В даному випадку петрушкою. На свій розсуд замінюємо кропом або зеленою цибулею.

Крок 11. М’ясо буде розвалюватися на волокна, а картопля збереже цілісність. Приємного апетиту!

Соковите м’ясо по-кремлівськи в духовці

Соковите м’ясо по-кремлівськи в духовці виповнюється максимально просто і з доступних складових. Поки м’ясо готується, можна зайнятися гарніром. До м’яса підійдуть як овочі, так і крупи. Ідеально підійдуть макаронні вироби. Ніжне м’ясо – це відмінний спосіб смачно поїсти.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • М’якоть свинини – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Шавлія – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо й обсушуємо. Порізавши, приправляємо спеціями. Свинину або інше м’ясо беремо з прошарками. Так вийде соковитіше і ніжніше. Нарізка повинна бути досить великою.

Крок 2. Звільнивши цибулину від верхнього шару, рубаємо великими півкільцями.

Крок 3. У вогнетривку форму закидаємо лаврушки і шавлія сушений-на власний розсуд. Шавлія можна не класти взагалі або замінити іншими прянощами. Підійдуть прованські трави. Зі спеціями важливо не переборщити, щоб не забити смак м’яса.

Крок 4. Насипаємо трохи цибулі і присаливаем.

Крок 5. Викладаємо м’ясні шматки.

Крок 6. Розподіляємо решту цибулі. Посипаємо сіллю і перцем. Розподіляємо вершкове масло. Воно додасть яскравий аромат і вершкове післясмак.

Крок 7. Прикриваємо або запечатуємо фольгою.

Крок 8. Готуємо 40 хвилин при 180°С. Подаємо м’ясо прямо в горщику з хлібобулочними виробами, щоб не залишилося ні краплі апетитною підливи. Приємного апетиту!