Минтай в духовці з морквою і цибулею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Минтай з морквою і цибулею в рукаві

Апетитне і дієтичне блюдо з риби і овочів – це, звичайно ж, минтай з цибулею і морквою в рукаві. У цьому рецепті ми додали селера для більш тонкого аромату готового страви, проте ви можете легко від нього відмовитися. Спробуйте!

Склад:

  • Минтай (тушка) – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Селера (в стеблах) – 1-2 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Гірчичні зерна – 1 ч. л.
  • Рукав для запікання

Процес приготування:

1. Для того щоб приготувати апетитну рибу з овочами в рукаві вам потрібно, в першу чергу, вибрати гарну рибу і звільнити її. Рибку промийте, обсушіть і наріжте шматочками, а потім замаринуйте в солі, спеції і лимонному соці хвилин на п’ятнадцять.

2. Моркву і цибулю очистіть, а потім промийте всі коренеплоди, включаючи селера, у проточній воді. Овочі наріжте невеликими шматочками за допомогою гострого ножа.

3. Візьміть рукав для запікання і покладіть туди замариновану рибу. Далі додайте до риби нарізані овочі, ще спеції і гірчичні зерна. Пакет зав’яжіть за допомогою спеціального затиску та відправте все це в духовку при 180 градусах на тридцять-сорок хвилин.

4. Готову страву подавати, виклавши його на блюдо з рукава. Можете додатково приготувати розсипчастий рис як гарнір до цього аппетитному страви.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!