Обліпиховий чай – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Обліпиховий чай з м’ятою

Обліпиховий чай з м’ятою порадує вас своїм дивовижним смаком і ароматом. Подавайте домашній зігріваючий напій холодними вечорами або під час зустрічей з близькими та друзями. Для приготування яскравого ягідного чаю використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Обліпиха заморожена – 2,5 ст. ложки
  • Мед рідкий – 1 ст. л.
  • М’ята – 3 гр.
  • Окріп – 800 мл
  • Лимон – за смаком.
  • Чай чорний листовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Листовий чай, промиті гілки м’яти і часточки лимона кладемо в заварювальний чайник.

Крок 3. Заливаємо продукти 800 мл окропу. Залишаємо настоюватися на 10-15 хвилин.

Крок 4. Відміряємо потрібну кількість обліпихи та рідкого меду.

Крок 5. Промиваємо ягоди, подрібнюємо їх і перемішуємо з рідким медом.

Крок 6. У настоявшийся чай перекладаємо суміш з обліпихи. Знову наполягаємо 10-15 хвилин.

Крок 7. Обліпиховий чай з м’ятою готовий. Розливайте по гурткам через дрібне сито і подавайте до столу!