Окрошка – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування окрошки на сироватці

Окрошка – блюдо, яке має довгу історію та відоме далеко за межами Росії. Вона не тільки освіжає в літній день, але бадьорить і наповнює енергією, так як містить велику кількість свіжих овочів і зелені.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Зелень – 10 гр.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сік лимонний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сироватка молочна – 1 л

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, то зріжте її. Наріжте овочі кубиками.

3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте.

4. Варену ковбасу очистити від оболонки і наріжте дрібними кубиками.

5. Зелень вимити і порубаєте ножем. Змішайте всі нарізані інгредієнти.

6. Далі влийте сироватку, лимонний сік і додайте сметану.

7. Окрошку перемішайте, при необхідності охолодіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!