Простий і смачний рецепт приготування окрошки на сироватці
Окрошка – блюдо, яке має довгу історію та відоме далеко за межами Росії. Вона не тільки освіжає в літній день, але бадьорить і наповнює енергією, так як містить велику кількість свіжих овочів і зелені.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Ковбаса варена – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Зелень – 10 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сік лимонний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сироватка молочна – 1 л
Процес приготування:
1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.
2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, то зріжте її. Наріжте овочі кубиками.
3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте.
4. Варену ковбасу очистити від оболонки і наріжте дрібними кубиками.
5. Зелень вимити і порубаєте ножем. Змішайте всі нарізані інгредієнти.
6. Далі влийте сироватку, лимонний сік і додайте сметану.
7. Окрошку перемішайте, при необхідності охолодіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!