Оладки на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як спекти пишні дріжджові оладки на сироватці?

Простий і швидкий рецепт випічки, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах зі звичайних і бюджетних інгредієнтів. Пишні оладки на молочній сироватці чудово поєднуються з ягідними джемами і згущеним молоком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Сироватка молочна – 1 склянка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Основа оладок – тісто, а для його приготування з’єднуємо в глибокій мисці просіяне борошно, яйце, сіль та цукровий пісок.

2. Відміряємо потрібну кількість сироватки.

3. 200 мл сироватки злегка підігріваємо і додаємо до неї дріжджі — перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Після закінчення часу виливаємо дріжджовий розчин до борошняної суміші.

4. Ретельно розмішуємо всі компоненти до консистенції густої сметани без грудочок.

5. У сковороді розжарюємо масло, ложкою викладаємо тісто – підрум’янюємо і закриваємо кришкою на 2-3 хвилини. Перевертаємо і повторюємо свої дії – готуємо до утворення золотистої скоринки. Перед подачею поливаємо джемом і насолоджуємося. Приємного апетиту!