Як спекти пишні дріжджові оладки на сироватці?
Простий і швидкий рецепт випічки, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах зі звичайних і бюджетних інгредієнтів. Пишні оладки на молочній сироватці чудово поєднуються з ягідними джемами і згущеним молоком.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
- Сироватка молочна – 1 склянка
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Основа оладок – тісто, а для його приготування з’єднуємо в глибокій мисці просіяне борошно, яйце, сіль та цукровий пісок.
2. Відміряємо потрібну кількість сироватки.
3. 200 мл сироватки злегка підігріваємо і додаємо до неї дріжджі — перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Після закінчення часу виливаємо дріжджовий розчин до борошняної суміші.
4. Ретельно розмішуємо всі компоненти до консистенції густої сметани без грудочок.
5. У сковороді розжарюємо масло, ложкою викладаємо тісто – підрум’янюємо і закриваємо кришкою на 2-3 хвилини. Перевертаємо і повторюємо свої дії – готуємо до утворення золотистої скоринки. Перед подачею поливаємо джемом і насолоджуємося. Приємного апетиту!