Оладки на ряжанці – 7 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?

Пропонуємо приготувати смачні і ніжні оладки на ряжанка. Тісто не вимагає додавання яєць від чого виходить легким і пористим. Подавати оладки можна з ароматним трав’яним чаєм або прохолодним молоком.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Ряжанка – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок.

2. У миску налийте ряжанку і всипте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Лимон добре помийте гарячою водою і натріть цедру на дрібній тертці. Лимонну цедру викладіть в миску з іншими інгредієнтами і ще раз добре перемішайте.

3. Борошно просіяти через дрібне сито в миску.

4. Замісіть тісто, воно має бути густим, однорідним і без грудок.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто столовою ложкою і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору. Оладки можна подавати на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!