Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?
Пропонуємо приготувати смачні і ніжні оладки на ряжанка. Тісто не вимагає додавання яєць від чого виходить легким і пористим. Подавати оладки можна з ароматним трав’яним чаєм або прохолодним молоком.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Ряжанка – 300 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок.
2. У миску налийте ряжанку і всипте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Лимон добре помийте гарячою водою і натріть цедру на дрібній тертці. Лимонну цедру викладіть в миску з іншими інгредієнтами і ще раз добре перемішайте.
3. Борошно просіяти через дрібне сито в миску.
4. Замісіть тісто, воно має бути густим, однорідним і без грудок.
5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто столовою ложкою і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору. Оладки можна подавати на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!