Омлет з сиром і помідорами в мікрохвильовці
Омлет з сиром і помідорами в мікрохвильовці готують для швидкого сніданку або ситного перекусу. У цьому рецепті готуємо омлет на яйцях і молоці, крім помідора і сиру доповнимо його зеленим цибулею і скибочкою батона. Порція невелика і для чоловіка інгредієнти треба подвоїти.
Час приготування: 10 хвилин.
Час приготування: 2 хвилини.
Порції: 1.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 30 мл
- Сир – 70 гр.
- Помідор – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля зелена – 10 гр.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
- Батон білий – 1 скибочка.
Процес приготування:
Крок 1. Згідно з рецептом, підготуйте всі інгредієнти для омлету.
Крок 2. В окремий посуд розбийте два яйця, насипте сіль з чорним перцем і перемішайте віночком до однорідного стану. Наріжте зелену цибулю і помідори. Сир подрібніть на тертці. Ці інгредієнти перекладіть в яєчно-молочну суміш і перемішайте ще раз.
Крок 3. Посуд для мікрохвильовки змастіть вершковим маслом. У неї перелийте омлетну суміш. Скибочку батона розламайте на шматочки і покладіть зверху омлету. Запечіть омлет на максимальній потужності, що зазвичай становить 800Вт, протягом 4 хвилин.
Крок 4. Приготовлену в мікрохвильовці омлет з сиром і помідорами ножем акуратно відокремте від краю посуду і сервіруйте до сніданку гарячим. Приємного апетиту!