Паровий омлет в мікрохвильовці
Паровий омлет в мікрохвильовці буде у вас хорошим дієтичним блюдом і найкориснішим з широкої лінійки омлетів. Готується він з тих же інгредієнтів, як і звичайний омлет, тільки посуд прикривається кришкою або шматочком харчової плівки. В ньому один недолік – не буде скоринки зверху.
Час готування: 8 хвилин.
Час приготування: 2 хвилини.
Порції: 2.
Склад:
- Яйце – 4 шт.
- Молоко – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Інгредієнти для омлету заздалегідь дістаньте з холодильника. У спеціальну посуд для мікрохвильової печі розбийте курячі яйця.
Крок 2. До яйцям насипте за своїм смаком сіль з чорним перцем, налийте молоко і віночком ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану і невеликий пінки на поверхні.
Крок 3. Посуд з омлетом поставте в мікрохвильовку, прикрийте спеціальної для цього девайса кришкою, закрийте дверцята і включіть мікрохвильовку на 700 Вт, на 4 хвилини. За цей час омлет двічі перемішайте.
Крок 4. По закінченні програми омлет на 2 хвилини залиште в мікрохвильовці, не прибираючи кришку. Потім приготований на пару омлет акуратно перекладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу гарячим, доповнивши шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!