Омлет в мікрохвильовці – 8 рецептів пишного омлету з молоком з покроковими фото

Паровий омлет в мікрохвильовці

Паровий омлет в мікрохвильовці буде у вас хорошим дієтичним блюдом і найкориснішим з широкої лінійки омлетів. Готується він з тих же інгредієнтів, як і звичайний омлет, тільки посуд прикривається кришкою або шматочком харчової плівки. В ньому один недолік – не буде скоринки зверху.

Час готування: 8 хвилин.

Час приготування: 2 хвилини.

Порції: 2.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для омлету заздалегідь дістаньте з холодильника. У спеціальну посуд для мікрохвильової печі розбийте курячі яйця.

Крок 2. До яйцям насипте за своїм смаком сіль з чорним перцем, налийте молоко і віночком ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану і невеликий пінки на поверхні.

Крок 3. Посуд з омлетом поставте в мікрохвильовку, прикрийте спеціальної для цього девайса кришкою, закрийте дверцята і включіть мікрохвильовку на 700 Вт, на 4 хвилини. За цей час омлет двічі перемішайте.

Крок 4. По закінченні програми омлет на 2 хвилини залиште в мікрохвильовці, не прибираючи кришку. Потім приготований на пару омлет акуратно перекладіть на порційні тарілки і сервіруйте до столу гарячим, доповнивши шматочком вершкового масла. Приємного апетиту!