Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Покроковий рецепт приготування осетинського пирога на молоці

Осетинські пироги популярні не тільки в країнах Сходу, але і по всьому світу. Пироги готують повсюдно: в ресторанах і на домашніх кухнях. По цьому рецепту тісто для осетинських пирогів буде замішуватися на молоці.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 180 мл
  • Молоко – 180 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Для начинки:
  • Сир бринза – 200 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Молоко і воду трохи підігрійте. Змішайте в мисці молоко, воду, рослинне масло, сухі дріжджі і сіль.

2. У миску всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто руками, поки воно не стане гладким і менш липким.

3. Миску з тестом прикрийте харчової пінкою і залиште в теплому місці на расстойку.

4. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто, очистіть їх і дрібно наріжте. Зелень промийте і порубаєте ножем. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте подрібнені інгредієнти, додайте сіль і мелений перець за смаком.

5. Тісто розділіть на 4 частини.

6. На робочій поверхні, просыпанной борошном, кожен шматок тесту розтягніть руками невеличкі круглі коржі. На кожну покладіть підготовлену раніше начинку.

7. Краї коржиків стягніть до центру і скріпіть їх руками.

8. Переверніть отримані згортки швами вниз і розкачайте їх до коржів товщиною 2 сантиметри. У центрі зробіть невеликий отвір.

9. Випікайте пиріжки в духовці, розігрітій до 220-240 градусів 10-15 хвилин. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом, остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!