Покроковий рецепт приготування осетинського пирога на молоці
Осетинські пироги популярні не тільки в країнах Сходу, але і по всьому світу. Пироги готують повсюдно: в ресторанах і на домашніх кухнях. По цьому рецепту тісто для осетинських пирогів буде замішуватися на молоці.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 180 мл
- Молоко – 180 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Для начинки:
- Сир бринза – 200 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Молоко і воду трохи підігрійте. Змішайте в мисці молоко, воду, рослинне масло, сухі дріжджі і сіль.
2. У миску всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Вимішуйте тісто руками, поки воно не стане гладким і менш липким.
3. Миску з тестом прикрийте харчової пінкою і залиште в теплому місці на расстойку.
4. Курячі яйця заздалегідь відваріть круто, очистіть їх і дрібно наріжте. Зелень промийте і порубаєте ножем. Сир натріть на крупній тертці. Змішайте подрібнені інгредієнти, додайте сіль і мелений перець за смаком.
5. Тісто розділіть на 4 частини.
6. На робочій поверхні, просыпанной борошном, кожен шматок тесту розтягніть руками невеличкі круглі коржі. На кожну покладіть підготовлену раніше начинку.
7. Краї коржиків стягніть до центру і скріпіть їх руками.
8. Переверніть отримані згортки швами вниз і розкачайте їх до коржів товщиною 2 сантиметри. У центрі зробіть невеликий отвір.
9. Випікайте пиріжки в духовці, розігрітій до 220-240 градусів 10-15 хвилин. Гарячі коржі змастіть вершковим маслом, остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!