Як спекти смачний осетинський пиріг з капустою?
Осетинський пиріг з капустою тушкованою стане прекрасним доповненням до перших страв або з його допомогою можна влаштувати собі смачний перекус протягом дня. Не пропустіть можливість і побалуйте себе смачною випічкою.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Тісто дріжджове – 800 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло олію – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сир ропні – 100-200 гр.
- Спеції – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Масло – для змазування.
Процес приготування:
1. Готове тісто заздалегідь розморозьте.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
3. Капусту нашаткуйте, додайте до цибулі, посоліть, приправте і продовжуйте тушкувати на середньому вогні 15-20 хвилин під кришкою.
4. В кінці гасіння додайте подрібнений кріп, перемішайте.
5. Далі додайте нарізані варені яйця і тертий на тертці ропні сир. Перемішайте і начинка готова.
6. Тісто розділіть на 3 рівні частини і залишити на расстойку на 10 хвилин.
7. Тісто розкачайте в круглі коржі, на середину кожної покладіть підготовлену начинку. Зберіть краї тіста в центрі і скріпіть їх.
8. Отриманий згорток переверніть швами вниз і акуратно розкачати його качалкою, в середині зробіть невеликий отвір. Викладіть заготовки на деко або у форму, змащену маслом.
9. Випікайте пиріжки в духовці при 240 градусах 10-15 хвилин. Поверхня гарячих пирогів змастіть вершковим маслом. Випічку трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!