Осетинські пироги – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Як спекти смачний осетинський пиріг з капустою?

Осетинський пиріг з капустою тушкованою стане прекрасним доповненням до перших страв або з його допомогою можна влаштувати собі смачний перекус протягом дня. Не пропустіть можливість і побалуйте себе смачною випічкою.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Тісто дріжджове – 800 гр.
  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир ропні – 100-200 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло – для змазування.

Процес приготування:

1. Готове тісто заздалегідь розморозьте.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

3. Капусту нашаткуйте, додайте до цибулі, посоліть, приправте і продовжуйте тушкувати на середньому вогні 15-20 хвилин під кришкою.

4. В кінці гасіння додайте подрібнений кріп, перемішайте.

5. Далі додайте нарізані варені яйця і тертий на тертці ропні сир. Перемішайте і начинка готова.

6. Тісто розділіть на 3 рівні частини і залишити на расстойку на 10 хвилин.

7. Тісто розкачайте в круглі коржі, на середину кожної покладіть підготовлену начинку. Зберіть краї тіста в центрі і скріпіть їх.

8. Отриманий згорток переверніть швами вниз і акуратно розкачати його качалкою, в середині зробіть невеликий отвір. Викладіть заготовки на деко або у форму, змащену маслом.

9. Випікайте пиріжки в духовці при 240 градусах 10-15 хвилин. Поверхня гарячих пирогів змастіть вершковим маслом. Випічку трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!