Дуже смачні сирні пампушки
Сирні пампушки – корисне і смачне ласощі для швидкого приготування до чаю. Крім того, таке блюдо підійде і для сніданку на всю сім’ю. Сир краще вибирати з більшою жирністю, щоб пампушки вийшли більш ніжними.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 70 гр.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Цукор ванільний – 1 уп.
- Розпушувач або сода – 1 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир змішують з іншими складовими тесту – сметаною, яйцем, цукром звичайним і ванільним, а також додають цедру лимона.
2. Масу пробивають блендером. Якщо його немає, сир можна спочатку протерти через сито, а потім з’єднати з іншими інгредієнтами для більшої ніжності пампушок.
3. Борошно змішується з розпушувачем і поступово додається в основу для тіста з сиром.
4. Тісто треба вимішувати до готовності, поки воно не перестане липнути до рук.
5. Тісто розкочується в пласт, товщина якого не перевищує 5 мм. З нього вирізують заготовки для пампушок. В середині кожного гуртка роблять надріз і вивертають, як це роблять при виготовленні хмизу.
6. Пампушки обсмажують в сильно нагрітому маслі, а після дають жиру стекти на паперовий рушник. Перед подачею пампушки посипають пудрою з цукру.