Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачні сирні пампушки

Сирні пампушки – корисне і смачне ласощі для швидкого приготування до чаю. Крім того, таке блюдо підійде і для сніданку на всю сім’ю. Сир краще вибирати з більшою жирністю, щоб пампушки вийшли більш ніжними.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Цукор ванільний – 1 уп.
  • Розпушувач або сода – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Сир змішують з іншими складовими тесту – сметаною, яйцем, цукром звичайним і ванільним, а також додають цедру лимона.

2. Масу пробивають блендером. Якщо його немає, сир можна спочатку протерти через сито, а потім з’єднати з іншими інгредієнтами для більшої ніжності пампушок.

3. Борошно змішується з розпушувачем і поступово додається в основу для тіста з сиром.

4. Тісто треба вимішувати до готовності, поки воно не перестане липнути до рук.

5. Тісто розкочується в пласт, товщина якого не перевищує 5 мм. З нього вирізують заготовки для пампушок. В середині кожного гуртка роблять надріз і вивертають, як це роблять при виготовленні хмизу.

6. Пампушки обсмажують в сильно нагрітому маслі, а після дають жиру стекти на паперовий рушник. Перед подачею пампушки посипають пудрою з цукру.