Прості пампушки на воді, смажені на сковороді
Дуже простий рецепт пампушок, для яких навіть не потрібні молочні продукти для тіста. Зробити таке ласощі можна навіть на воді, але з обов’язковим додаванням соди, гашеного оцтом.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Масло рослинне – 65 мл + для смаження
- Сода – 1 ч. л.
- Оцет яблучний – 15 мл
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці змішують сухі інгредієнти – соду, сіль, борошно і цукор.
2. Окремо у більш глибокій ємності з’єднують рідини – оцет, злегка підігріту воду і масло.
3. До отриманої збитої маси додають потроху суху суміш і вимішують пишне густе тісто, однак його не варто занадто довго заважати, інакше пампушки будуть не дуже м’якими.
4. Тісто загортають у плівку і залишають на півгодини в холодильнику.
5. Після цього тісто розкочують в товстий корж і склянкою чи формою вирізають вироби.
6. Заготовки обсмажують в сильно розігрітій олії до рум’яної скоринки, посипають цукровою пудрою і подають.