Пампушки з медом в домашніх умовах
Пампушки з медом – смачні ласощі для тих, хто любить готувати до чаю домашнє частування, але не хоче витрачати багато часу, сил і продуктів на його приготування. Чим пахучіше мед, який використовують для пампушок, тим яскравіше смак готових виробів.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кефір – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.+ для смаження.
- Мед – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Кефір для пампушок краще брати більш жирний і підігріти його трохи перед використанням.
2. До молочного продукту додають цукор з сіллю, потім трохи олії, соду і борошно.
3. Замішують круте тісто і поміщають в пакет на годину.
4. Тісто розкочують і згортають ковбаскою. Ріжуть порційними шматочками, кожен з яких потрібно злегка приплюснути.
5. Заготовки для пампушок смажать на розігрітій олії до рум’яності.
6. Готові вироби перед подачею ще гарячі змащують медом.