Пампушки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пампушки ленінградські — класичний рецепт

Улюблені багатьма пампушки, за традиційним ленінградському рецептом, відомі далеко за межами Росії. Смачні і ніжні пампушки тануть у роті, а приготувати їх може навіть не надто досвідчена господиня.

Час приготування: 3 год 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Вода – 310 мл
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжі дріжджі розводять у невеликій кількості теплої води з цукром і дають настоятися протягом 5 хвилин.

2. До підготовленим дріжджам кладуть інші інгредієнти, крім олії, і замішують тісто. Потім додають масло і масу вимішують ще близько 10 хвилин.

3. Накривають заготівлю плівкою і залишають в теплому приміщенні на 2-3 години.

4. Тісто злегка обминають і знову залишають піднятися. Після повторного збільшення в обсязі розкачують до середньої товщини, вирізують пампушки.

5. У розігрітому маслі обсмажують заготовки і поміщають їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Готові вироби посипають цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!