Пампушки ленінградські — класичний рецепт
Улюблені багатьма пампушки, за традиційним ленінградському рецептом, відомі далеко за межами Росії. Смачні і ніжні пампушки тануть у роті, а приготувати їх може навіть не надто досвідчена господиня.
Час приготування: 3 год 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 750 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Вода – 310 мл
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – 5 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжі дріжджі розводять у невеликій кількості теплої води з цукром і дають настоятися протягом 5 хвилин.
2. До підготовленим дріжджам кладуть інші інгредієнти, крім олії, і замішують тісто. Потім додають масло і масу вимішують ще близько 10 хвилин.
3. Накривають заготівлю плівкою і залишають в теплому приміщенні на 2-3 години.
4. Тісто злегка обминають і знову залишають піднятися. Після повторного збільшення в обсязі розкачують до середньої товщини, вирізують пампушки.
5. У розігрітому маслі обсмажують заготовки і поміщають їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Готові вироби посипають цукровою пудрою. Насолоджуйтесь!