Панкейкі класичні – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування панкейків на воді з яйцями

Навіть на воді ваші панкейкі вийдуть смачними і пишними. Це традиційні американські млинці, які смажаться на сухій сковороді без використання масла. Їх можна подати на сніданок або полуденок.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 125 мл
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску влийте воду, додайте жовток і добре перемішайте.

2. Потім в миску всипте сіль і ванілін. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту і просійте цю суміш в миску.

3. Влийте в тісто олію і добре перемішайте.

4. Білок збийте з цукром до утворення щільної піни. Збитий білок повільними рухами вмішайте в тісто.

5. На суху розігріту сковороду викладайте по 3 столові ложки тіста і смажте панкейкі з обох сторін.

6. Готові панкейкі складіть один на одного і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!