Дієтичний паштет з курячої печінки і грудки
Паштет з курячої печінки можливо зробити ніжним і дієтичним. Для цього, при приготуванні, можна додати відварну курячу грудку і легкі спеції, а також обійтися без обсмажування моркви, цибулі та інших інгредієнтів.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Печінка куряча – 500 гр.
- Паприка солодка – ½ ч. л.
- Перець горошком – 4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло – для смаження
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Свіже куряче філе промийте під проточною водою, обріжте жир і видаліть плівочки. Потім філе відваріть в киплячій підсоленій воді, з додаванням лаврового листа і перцю-горошку.
2. Очищену і ретельно вимиту курячу печінку протушкувати на сковороді під кришкою на вершковому маслі з додаванням води і дайте їй трохи охолонути.
3. Відварене куряче філе наріжте невеликими шматочками, з’єднайте з печінкою і додайте сіль і паприку. Все це збийте за допомогою блендера до однорідної консистенції.
4. Перекладіть ваш паштет в баночку і приберіть продукт на деякий час в холодильник, щоб паштет злегка застиг.
5. Свіжу зелень промийте і обсушіть, а потім порубаєте за допомогою гострого ножа як можна дрібніше.
6. Дієтичний паштет з курячої печінки з курячою грудкою подавайте охолодженим, прикрасивши свіжою зеленню за смаком.