Простий і смачний рецепт паски з родзинками на сметані
Ароматний паска створює затишну і добру атмосферу в будинках і квартирах. Пропонуємо вам приголомшливий рецепт здобної випічки для свята. Ніжний і м’який паска на сметані точно вам сподобається.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Молоко – 300 мл
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сметана – 250 мл
- Ванілін – за смаком.
- Ізюм – 300 гр.
- Борошно – 700-800 гр.
Процес приготування:
1. Молоко підігрійте до 35-40 градусів.
2. У молоко додайте сухі дріжджі і чайну ложку цукру.
3. Далі всипте 200-250 грам просіяного борошна і перемішайте. Накрийте Миску рушником і залиште в теплому місці на 15-25 хвилин.
4. За цей час опара збільшиться вдвічі.
5. Окремо збийте яйця з цукром. Додайте яєчну масу і ванілін в опару, перемішайте.
6. Потім додайте в миску розм’якшене вершкове масло і сметану, перемішайте.
7. Далі всипте борошно і замісіть тісто, воно повинно бути крутим і не прилипати до рук. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин.
8. Після цього додайте в тісто вимитий і висушений ізюм, перемішайте. Дайте тісту ще півгодини на підйом.
9. Форми для випікання змастіть вершковим маслом і наповніть їх тестом на 1/3. Залиште форми з тістом в теплому місці на 20 хвилин.
10. Помістіть форму в духовку, розігріту до 100 градусів, на 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати паски до готовності 25-30 хвилин.
11. Готову випічку остудіть, прикрасьте по своєму смаку і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!