паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт паски з родзинками на сметані

Ароматний паска створює затишну і добру атмосферу в будинках і квартирах. Пропонуємо вам приголомшливий рецепт здобної випічки для свята. Ніжний і м’який паска на сметані точно вам сподобається.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сметана – 250 мл
  • Ванілін – за смаком.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Борошно – 700-800 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте до 35-40 градусів.

2. У молоко додайте сухі дріжджі і чайну ложку цукру.

3. Далі всипте 200-250 грам просіяного борошна і перемішайте. Накрийте Миску рушником і залиште в теплому місці на 15-25 хвилин.

4. За цей час опара збільшиться вдвічі.

5. Окремо збийте яйця з цукром. Додайте яєчну масу і ванілін в опару, перемішайте.

6. Потім додайте в миску розм’якшене вершкове масло і сметану, перемішайте.

7. Далі всипте борошно і замісіть тісто, воно повинно бути крутим і не прилипати до рук. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин.

8. Після цього додайте в тісто вимитий і висушений ізюм, перемішайте. Дайте тісту ще півгодини на підйом.

9. Форми для випікання змастіть вершковим маслом і наповніть їх тестом на 1/3. Залиште форми з тістом в теплому місці на 20 хвилин.

10. Помістіть форму в духовку, розігріту до 100 градусів, на 10 хвилин. Потім збільшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати паски до готовності 25-30 хвилин.

11. Готову випічку остудіть, прикрасьте по своєму смаку і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!