Неймовірно смачна паска з родзинками і цукатами в духовці
Мабуть, це один із самих смачних пасок. В пишну здобну масу додаються родзинки і цукати. Завдяки докладному рецептом приготувати пишні і ароматні паски неймовірно просто.
Час готування: 3,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1,3-1,5 кг
- Цукор – 1 ст. + 2 ст. л. для глазурі.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Сметана – 100 мл
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко – 500 мл
- Дріжджі сухі – 25 гр.
- Цукати – 200 гр.
- Родзинки – 200 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- кондитерська Посипання – для прикраси.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти для пасок. Ізюм замочіть в гарячій воді, помийте і висушіть.
2. У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте по 5 столових ложок цукру і просіяного борошна. Накрийте миску рушником і залиште опару в теплі на 15-20 хвилин.
3. Потім додайте в опару 6 яєчних жовтка, (білки нам знадобляться для прикраси паски), розтоплене вершкове масло, ванілін, сметану, сіль, цукор, що залишився і просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте в тісто цедру, цукати і родзинки. Обімніть тісто руками, поставте його в тепле місце для зростання на годину.
4. Потім знову обімніть тісто руками і тримайте його в теплі ще 40-60 хвилин. Після цього розкладіть його по формах і дайте тісту ще трохи підійти в теплому місці. Випікайте паски в духовці при 180 градусів 25-30 хвилин.
5. Готові паски остудіть, прикрасьте зверху збитими білками з додаванням апельсинового соку, двох столових ложок цукру і прикрасьте посипкою.
Приємного апетиту!