паска з родзинками – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Неймовірно смачна паска з родзинками і цукатами в духовці

Мабуть, це один із самих смачних пасок. В пишну здобну масу додаються родзинки і цукати. Завдяки докладному рецептом приготувати пишні і ароматні паски неймовірно просто.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1,3-1,5 кг
  • Цукор – 1 ст. + 2 ст. л. для глазурі.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Сметана – 100 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко – 500 мл
  • Дріжджі сухі – 25 гр.
  • Цукати – 200 гр.
  • Родзинки – 200 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • кондитерська Посипання – для прикраси.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для пасок. Ізюм замочіть в гарячій воді, помийте і висушіть.

2. У теплому молоці розведіть дріжджі, додайте по 5 столових ложок цукру і просіяного борошна. Накрийте миску рушником і залиште опару в теплі на 15-20 хвилин.

3. Потім додайте в опару 6 яєчних жовтка, (білки нам знадобляться для прикраси паски), розтоплене вершкове масло, ванілін, сметану, сіль, цукор, що залишився і просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто. Апельсин добре помийте і цедру натріть його на дрібній тертці. Додайте в тісто цедру, цукати і родзинки. Обімніть тісто руками, поставте його в тепле місце для зростання на годину.

4. Потім знову обімніть тісто руками і тримайте його в теплі ще 40-60 хвилин. Після цього розкладіть його по формах і дайте тісту ще трохи підійти в теплому місці. Випікайте паски в духовці при 180 градусів 25-30 хвилин.

5. Готові паски остудіть, прикрасьте зверху збитими білками з додаванням апельсинового соку, двох столових ложок цукру і прикрасьте посипкою.

Приємного апетиту!