паску на сухих дріжджах – 10 найбільш смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт паски з цукатами в домашніх умовах

Цукати з родзинками дуже гармонують з таким ніжним і м’яким тестом, приготовленим на основі молочних продуктів, наповнюючи його яскравими фарбами.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування:120 хв

Порцій – 12.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 1400 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Жовток яєчний – 6 шт.
  • Білок яєчний – 6 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Молоко – ½ л.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукати – 250 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Посипання – 40 гр.

Процес приготування:

1. Для опари підігріваємо молоко, в яке засипаємо дріжджі, цукор і пару ложок просіяного борошна. Все добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

2. Яєчні жовтки збиваємо з цукровим піском, з’єднайте з маслом кімнатної температури, сметаною, сіллю і ретельно вимішуємо до однорідного стану.

3. У підійшла опару вливаємо яєчну суміш і ще раз добре перемішуємо.

4. На цьому етапі починаємо порційно просіяти борошно, замішуючи тісто. Руки бажано змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало до долонь. Вимішувати можна прямо в мисці або викласти на рівну присипану борошном поверхню.

5. Потім всипаємо всі сухофрукти, цукати, родзинки і подрібнену цедру з апельсина. Обминаємо тісто і залишаємо відпочивати протягом 30-60 хвилин.

6. Паралельно з цим промазуємо формочки для випікання, а потім викладаємо тісто рівно на половину від усього обсягу. Формочки з тістом залишаємо в теплому місці, щоб підійшло, а потім відправляємо в розігріту духовку і випікаємо протягом півгодини при температурі дорівнює 180 градусів.

7. В цей час збиваємо яєчні білки з великою кількістю цукру до загустіння. Такий білосніжною і солодкої глазур’ю покриваємо остиглі паски і для акценту додаємо кондитерську посипання. Ваше частування готово.

Приємного апетиту!