Простий і смачний рецепт паски з цукатами в домашніх умовах
Цукати з родзинками дуже гармонують з таким ніжним і м’яким тестом, приготовленим на основі молочних продуктів, наповнюючи його яскравими фарбами.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування:120 хв
Порцій – 12.
Склад:
- Борошно пшеничне – 1400 гр.
 - Цукор-пісок – 1 склянка
 - Жовток яєчний – 6 шт.
 - Білок яєчний – 6 шт.
 - Сметана – 150 мл
 - Дріжджі сухі – 10 гр.
 - Молоко – ½ л.
 - Масло вершкове – 180 гр.
 - Дріжджі сухі – 10 гр.
 - Цукати – 250 гр.
 - Ізюм – 100 гр.
 - Апельсин – 1 шт.
 - Сіль – 0,5 ч. л.
 - Посипання – 40 гр.
 
Процес приготування:
1. Для опари підігріваємо молоко, в яке засипаємо дріжджі, цукор і пару ложок просіяного борошна. Все добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
2. Яєчні жовтки збиваємо з цукровим піском, з’єднайте з маслом кімнатної температури, сметаною, сіллю і ретельно вимішуємо до однорідного стану.
3. У підійшла опару вливаємо яєчну суміш і ще раз добре перемішуємо.
4. На цьому етапі починаємо порційно просіяти борошно, замішуючи тісто. Руки бажано змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало до долонь. Вимішувати можна прямо в мисці або викласти на рівну присипану борошном поверхню.
5. Потім всипаємо всі сухофрукти, цукати, родзинки і подрібнену цедру з апельсина. Обминаємо тісто і залишаємо відпочивати протягом 30-60 хвилин.
6. Паралельно з цим промазуємо формочки для випікання, а потім викладаємо тісто рівно на половину від усього обсягу. Формочки з тістом залишаємо в теплому місці, щоб підійшло, а потім відправляємо в розігріту духовку і випікаємо протягом півгодини при температурі дорівнює 180 градусів.
7. В цей час збиваємо яєчні білки з великою кількістю цукру до загустіння. Такий білосніжною і солодкої глазур’ю покриваємо остиглі паски і для акценту додаємо кондитерську посипання. Ваше частування готово.
Приємного апетиту!












