Простий і швидкий рецепт пасти з креветками і мідіями у вершковому соусі
Креветки і мідії добре доповнюють страви з макаронів, а вершковий соус робить їх більш смачними. Готується ця страва недовго і досить просто, так що його може дозволити собі кулінар з будь-яким досвідом.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Креветки тигрові – 150 гр.
- заморожені Мідії – 150 гр.
- Орегано сухий – 1 щіпка.
- Паприка червона мелена – 1 щіпка.
- Паста (Макарони або інша) – 200 гр.
- Вершки (20%) – 250 мл
- Сіль – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Креветки і мідії розморозити, почистити при необхідності.
2. В розігрітій олії на глибокій сковороді обсмажуємо креветки 2 хвилини, потім туди ж кладемо мідії і готуємо ще 1 хвилину. Викласти морепродукти в інший посуд.
3. У сковороду, де готувалися мідії з креветками, викласти крупно нарізаний часник, паприку, орегано і додати потрібну кількість солі. Часник дістати, а в сковороду залити вершки і готувати соус на слабкому вогні, поки вершки не уварятся, але не дозволяти їм кипіти.
4. Пасту відварити, як написано на упаковці, однак постаратися злегка її недоварити, оскільки макарони ще будуть готуватися в соусі, і тоді дійдуть до потрібної кондиції.
5. Перекласти проціджену пасту в соус і готувати все разом ще близько хвилини. Подавати, посипавши при бажанні натертим сиром.