Як заготовити патисони з огірками на зиму?
Патисони можна на зиму маринувати з огірками. Таке асорті можна подавати взимку навіть до святкового столу: такі овочі добре підходять в якості закуски при вживанні міцних алкогольних напоїв.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – на 1 л
Інгредієнти:
- Огірок – 1 кг
- Патисон – 4 шт.
- Кріп – 3 гілочки.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Часник – 5 зуб.
- лавровий Лист – за смаком.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- оцтова Есенція 70% – ¼ ч. л.
Процес приготування:
1. Огірочки і патисони промивають, обсушують і видаляють хвостики.
2. У заздалегідь стерилізовані баночки укладають часник, кріп і перераховані спеції, зверху щільно укладають овочі до самого верху.
3. У киплячу воду додають зазначений обсяг цукрового піску і солі, доводять ще раз до кипіння і вливають есенцію. Овочі в баночці заливають получившимся маринадом.
4. У широку каструлю з киплячою водою на дно кладуть бавовняну серветку, на неї ставлять баночки з овочами в маринаді так, щоб вода в каструлі доходила до плічок баночки і кип’ятять протягом 3 хвилин.
. Баночки з огірками і патиссонами щільно закупорюють, залишають охолоджуватися в теплому приміщенні, а потім зберігають в холодильники або приміщенні, де зберігається прохолода.