Патисони на зиму – 10 рецептів в банках з покроковими фото

Як заготовити патисони з огірками на зиму?

Патисони можна на зиму маринувати з огірками. Таке асорті можна подавати взимку навіть до святкового столу: такі овочі добре підходять в якості закуски при вживанні міцних алкогольних напоїв.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – на 1 л

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг
  • Патисон – 4 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Часник – 5 зуб.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • оцтова Есенція 70% – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Огірочки і патисони промивають, обсушують і видаляють хвостики.

2. У заздалегідь стерилізовані баночки укладають часник, кріп і перераховані спеції, зверху щільно укладають овочі до самого верху.

3. У киплячу воду додають зазначений обсяг цукрового піску і солі, доводять ще раз до кипіння і вливають есенцію. Овочі в баночці заливають получившимся маринадом.

4. У широку каструлю з киплячою водою на дно кладуть бавовняну серветку, на неї ставлять баночки з овочами в маринаді так, щоб вода в каструлі доходила до плічок баночки і кип’ятять протягом 3 хвилин.

. Баночки з огірками і патиссонами щільно закупорюють, залишають охолоджуватися в теплому приміщенні, а потім зберігають в холодильники або приміщенні, де зберігається прохолода.