Печінковий торт із яловичої печінки на сковороді
Печінковий торт з яловичої печінки на сковороді стане ідеальною кулінарною ідеєю для вашого домашнього або святкового столу. Така страва вийде смачною, ситною та апетитною. Приготувати його легко. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Мука – 3 ст.л.
- Молоко коров’яче – 30 мл.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Зелень – 30 гр.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Олія – для смаження.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо всі потрібні продукти для нашого торта.
Крок 2. Промиваємо та обсушуємо зелень, потім дрібно рубаємо її ножем.
Крок 3. Дрібними кубиками нарізаємо цибулю, морквину натираємо на великій тертці.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній овочі до м’якості близько 5 хвилин.
Крок 5. Очищаємо та промиваємо печінку, далі перемелюємо її до однорідного стану. Додаємо сюди яйця, борошно, молоко, соду та сіль. Вимішуємо тісто.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією та порційно вливаємо сюди печінкове тісто.
Крок 7. Обсмажуємо печінкові млинці до рум’янцю з одного боку, перевертаємо та готуємо до скоринки з іншого боку.
Крок 8. Таким чином смажимо всі млинці.
Крок 9. Починаємо формувати торт. На кожен млинець викладаємо начинку з цибулі та моркви, поливаємо майонезом.
Крок 10. Повторимо таким чином усі шари. Верхній корж обмазуємо вершковим маслом.
Крок 11. Посипаємо поверхню торта подрібненою зеленню.
Крок 12. Зверху прикрашаємо павутинкою з майонезу та прибираємо в холодильник для просочення.
Крок 13. Печінковий торт із яловичої печінки на сковороді готовий. Подавайте до столу та спробуйте!