Печеня з яловичини – 8 рецептів з картоплею по-домашньому з покроковими фото

Печеня з яловичини і картоплі – блюдо, яке можна приготувати в великій кількості і ситно нагодувати досить велику компанію. Яловичина вийде ніжною і м’якою, а картопля буде розсипчастим і смачним. За 8 рецептами, зібраними в цій статті, ви легко зможете приготувати печеню самостійно.

Домашня печеня з яловичини з картоплею в духовці

Яловичина і картоплю готуються разом, від того страва має такий насичений смак і аромат. Найсмачніша частина – це звичайно картопля, він просочується м’ясним соком і просто тане в роті.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яловичина 350 гр.
  • Картопля 300 гр.
  • Морква 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Томатний соус 1 ст.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати печеня з яловичини в домашніх умовах? Підготуйте продукти. М’ясо помийте і промокніть паперовими серветками. Овочі очистіть і промийте.
  2. Картопля наріжте кубиками.
  3. Цибуля наріжте півкільцями. Часник подрібніть будь-яким зручним способом.
  4. Морква наріжте невеликими шматочками. На сковороді з невеликою кількістю масла смажте цибулю і моркву протягом 3-4 хвилин.
  5. Яловичину наріжте кубиками.
  6. Окремо на сковороді смажте м’ясо до появи рум’яної скоринки, потім перекладіть його в сковороду до овочів.
  7. У мисці змішайте м’ясо, картоплю і овочі, додайте томатний соус, посоліть і приправте. Викладіть суміш у жароміцну форму і готуйте печеня в духовці при 180 градусах 60 хвилин.
  8. Страва подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!