Печеня з яловичини і картоплі – блюдо, яке можна приготувати в великій кількості і ситно нагодувати досить велику компанію. Яловичина вийде ніжною і м’якою, а картопля буде розсипчастим і смачним. За 8 рецептами, зібраними в цій статті, ви легко зможете приготувати печеню самостійно.
Домашня печеня з яловичини з картоплею в духовці
Яловичина і картоплю готуються разом, від того страва має такий насичений смак і аромат. Найсмачніша частина – це звичайно картопля, він просочується м’ясним соком і просто тане в роті.
Інгредієнти на
3 порц.
- Яловичина 350 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Томатний соус 1 ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції для яловичини за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати печеня з яловичини в домашніх умовах? Підготуйте продукти. М’ясо помийте і промокніть паперовими серветками. Овочі очистіть і промийте.
- Картопля наріжте кубиками.
- Цибуля наріжте півкільцями. Часник подрібніть будь-яким зручним способом.
- Морква наріжте невеликими шматочками. На сковороді з невеликою кількістю масла смажте цибулю і моркву протягом 3-4 хвилин.
- Яловичину наріжте кубиками.
- Окремо на сковороді смажте м’ясо до появи рум’яної скоринки, потім перекладіть його в сковороду до овочів.
- У мисці змішайте м’ясо, картоплю і овочі, додайте томатний соус, посоліть і приправте. Викладіть суміш у жароміцну форму і готуйте печеня в духовці при 180 градусах 60 хвилин.
- Страва подавайте до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!