Печиво на розсолі – 7 покрокових рецептів в духовці з фото

Печиво на розсолі готується досить швидко з простого набору інгредієнтів, виходить дуже смачним. Якщо ви хочете, щоб готові вироби були більш хрусткими, тісто треба розкачати тонше, якщо ніжніше — товщі. Доповнити печиво можна маком, горіхами або кунжутом.

Печиво на розсолі від огірків в духовці

Печиво на розсолі займе почесне місце у вашому пісному меню. Огірковий розсіл, на якому замішують тісто, можна замінити помідорним. Головне, щоб маринад був не надто кислим і солоним.

Інгредієнти на
25 шт.

  • Огірковий розсіл 20 ст. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне 600 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Масло рослинне 6 ст. л.
  • Ванілін 1 пакет
  • Кориця за бажанням
  • Оцет столовий 9% 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Печиво на розсолі в духовці готується швидко і просто. В підходящу для замісу тіста велику миску вливаємо олію і огірковий розсіл. Чайну ложку соди гасимо оцтом і додаємо до решти інгредієнтів. Слідом додаємо корицю, ванілін і цукор.
  2. Пшеничне борошно просіваємо через сито, щоб наситити киснем. Додаємо її в суміш і замішуємо еластичне тісто.
  3. Готове тісто загортаємо в шматок харчової плівки. Для цієї мети можна також використовувати поліетиленовий пакет. Тесту потрібно відпочити 30 хвилин. Застеляємо деко пергаментом.
  4. Дістаємо тісто з плівки або пакета. Розкачуємо з нього пласт невеликої товщини. Потім використовуємо будь-які формочки для вирізання печива.
  5. Викладаємо печиво на деко на відстані один від одного. Під час випічки воно буде збільшуватися в розмірі і вироби можуть прилипнути один до одного. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Відправляємо деко з печивом всередину духової шафи, випікаємо виробу 20 хвилин до рум’яного кольору.

Приємного апетиту!

М’яке печиво на розсолі від помідорів

Рецепт смачного, пишного, пісного печива з помідорного розсолу — відмінний варіант швидкої випічки. Для замісу тіста не потрібні яйця. Замість вершкового масла використовується рослинна олія.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл томатний — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Масло рослинне — 1/2 склянки
  • Борошно — 3-4 ст.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Жовток яєчний — для змащення.

Процес приготування:

Крок 1. В будь-яку глибоку миску вливаємо склянку помідорного розсолу. Додаємо до нього половину склянки рослинного масла і склянку цукру. Залишаємо трохи олії на дні склянки. Воно знадобиться нам при замісі тесту.

Крок 2. Змішуємо борошно і соду (можна замінити розпушувачем) в окремій ємності. Суміш інгредієнтів просіваємо через сито, щоб збагатити киснем. Печиво в такому випадку буде більш пишним. Один стакан борошна залишаємо, решту борошна висипаємо в миску з розсолом, маслом і цукром. Замішуємо тісто. Склянку додаємо потроху, щоб не переборщити з борошном.

Крок 3. Замішуємо тісто. Щоб воно не прилипало, змащуємо руки рослинним маслом. Накриваємо грудку тіста чистим кухонним рушником. Залишаємо на 20 хвилин.

Крок 4. Від загального грудки тіста відщипуємо невеликий шматочок і скачуємо його в ковбаску. Нарізаємо її шматочками. Застеляємо деко папером для випічки. Кожен шматочок тіста скачуємо в грудку, потім надаємо комкам приплюснутий вигляд і викладаємо на деко. Розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Жовток трохи розбиваємо виделкою і змащуємо їм печиво.

Крок 5. Ставимо деко з печивом в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 20 хвилин. Готовність страви визначаємо за рум’яності.

Приємного апетиту!

Печиво на огірковому розсолі на сковороді

Печиво на огірковому розсолі — відмінний варіант частування для чаювання. Готові вироби прикрашають цукровою пудрою і подають до столу теплими на великому блюді.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий — 100 мл
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло рослинне — 3-4 ст. л.
  • Борошно — 300-350 гр.
  • Пудра цукрова — для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Розсіл для замісу тіста має бути кімнатної температури, тому його потрібно заздалегідь дістати з холодильника і зігріти. Вливаємо розсіл в миску відповідного розміру. Додаємо соду. Розсіл повинен вспінитися і стати білим. Відправляємо в миску рослинне масло, цукор і сіль. Перемішуємо інгредієнти і додаємо до них яйце. Знову перемішуємо масу до однорідного стану.

Крок 2. Заздалегідь просіяне борошно починаємо поступово додавати в суміш. Замішуємо тісто так, щоб воно вийшло м’яким, еластичним, не липло до рук. Миску з готовим тестом накриваємо чистим сухим рушником: йому потрібно відпочити 20 хвилин.

Крок 3. Розкачуємо тісто в тонкий пласт (товщина — 0,5-0,7 сантиметрів). Вирізаємо з тіста заготовки будь-якої форми. Для цього можна використовувати спеціальні формочки.

Крок 4. В розпечену сковороду з олією викладаємо заготовки з тіста. Обсмажуємо пару хвилин з одного та іншого боку.

Крок 5. Перекладаємо гаряче печиво на будь-красиве блюдо. Прикрашаємо вироби цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Як приготувати вівсяне печиво на розсолі?

Поєднання розсолу і вівсяних пластівців в заготовках робить випічку більш смачною і незвичайною. Готове печиво заряджає енергією, так як вівсяні пластівці містять полісахариди, які відповідають за цю функцію.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Розсіл огірковий — 175 мл
  • Масло рослинне — 175 мл
  • Борошно — 2 склянки
  • вівсяні Пластівці — 2 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У будь-яку велику миску, придатну для замісу тіста, вливаємо огірковий розсіл. Змішуємо його з рослинним маслом.

Крок 2. Додаємо в суміш з розсолу і масла склянку цукру. Відкриваємо упаковку з вівсяними пластівцями, відміряємо дві склянки інгредієнти і додаємо його в миску.Крок 3. Просіваємо дві склянки борошна з чайною ложкою розпушувача, через дрібне сито. Бажано зробити це кілька разів, щоб борошно краще наситилася киснем, а готове печиво стало пишним. Всипаємо борошно в суміш розсолу, масла і пластівців. Замішуємо тісто.

Крок 4. Скачуємо тісто в джгут і нарізаємо шматочками. Також його можна розкачати в пласт і вирізати заготовки за допомогою склянки чи кружки. Покриваємо деко папером для випічки, поверх якої укладається заготовки.

Крок 5. Включаємо духовку і розігріваємо його до температури 180 градусів. Випікаємо печиво півгодини.

Приємного апетиту!

Печиво на капустяному розсолі в домашніх умовах

Печиво з капустяного розсолу має незвичайний смак, в тому числі за додавання у тісто кукурудзяного борошна. Страва одна з найпростіших у приготуванні, ідеально підходить для чаювання та перекусу.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • капустяний Розсіл — 150 гр.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне — 150 гр.
  • Масло кукурудзяне — 10 ст. л.
  • Цукор — 10 ст. л.
  • Мука кукурудзяна — 150 гр.
  • Кориця — за бажанням.
  • Цедра лимонна — за бажанням.
  • Ванілін — за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для замісу тіста використовуємо кукурудзяна олія. Змішуємо його з капустяним розсолом будь мисці відповідного розміру. Додаємо до суміші 10 столових ложок цукру. Ретельно перемішуємо продукти.Крок 2. В окремій ємності змішуємо 150 грамів кукурудзяного борошна і чайну ложку соди. Замість соди можна використовувати розпушувач. Просіваємо борошно через сито в миску з маслом, розсолом і цукром.

Крок 3. Слідом за кукурудзяним борошном просіюємо в миску борошно пшеничне. Для більш насиченого смаку і аромату, в тісто можна додати корицю, лимонну цедру і ванілін.

Крок 4. Замішуємо тісто так, щоб воно залишалося м’яким. Потім його слід накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на півгодини. Це необхідно для того, щоб тісто було простіше розкачати і потім вирізати з нього фігурне печиво.

Крок 5. На робочій поверхні столу розкладаємо папір для випічки. Розкачуємо на ній тісто в пласт. Беремо фігурки і вирізаємо з їх допомогою заготовки. Розподіляємо на деякій відстані один від одного.

Крок 6. Поміщаємо аркуш паперу з заготовками на деко. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо печиво 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Пісне печиво на огірковому розсолі

Для зберігання готового печива краще всього використовувати поліетиленовий пакет або жерстяну банку. Тоді печиво збереже м’якість. Розсіл додасть печінкою ніжний аромат і смак.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Розсіл огірковий — 10 ст. л.
  • Масло рослинне — 7 ст. л.
  • Борошно — 500 гр.
  • Цукор — 7 ст. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Оцет для гасіння.
  • Ванілін — 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо будь-яку глибоку велику миску, в якій будемо замішувати тісто для приготування печива. Вливаємо в неї огірковий розсіл і висипаємо сім столових ложок цукру.

Крок 2. Вливаємо в суміш сім столових ложок рослинного масла. Половину чайної ложки соди гасимо оцтом. Відправляємо в миску разом з ваніліном.

Крок 3. Починаємо поступово вводити в суміш просіяне борошно. Замішуємо щільне тісто. На дотик воно повинно вийти м’яким і еластичним. Також воно не повинно прилипати до рук.

Крок 4. Посипаємо робочу поверхню столу невеликою кількістю борошна. Розкачуємо тісто в пласт товщиною не більше сантиметра. Для того щоб вирізати фігурні заготовки для майбутнього печива, можна використовувати будь-які форми.

Крок 5. Включаємо духовку заздалегідь, щоб розігріти його до температури 180 градусів. На деку розстилаємо аркуш паперу для випічки відповідного розміру. Викладаємо заготовки на відстані один від одного, щоб уникнути прилипання. Ставимо деко всередину і випікаємо печиво 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачне пісне печиво на розсолі від помідорів

Рецепт приготування печива на розсолі був особливо популярний у 90-ті роки, коли колишні радянські країни дізналися, що таке криза. Продуктів і грошей не вистачало, тому доводилося готувати з простих продуктів, які є під рукою.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Розсіл томатний — 200 мл
  • Борошно — 1,5-2 склянки
  • Масло олію — 4-5 ст. л.
  • Цукор — 200 гр.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Сіль — 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. В окрему глибоку миску великого обсягу вливаємо помідорний розсіл. Розбавляємо його соняшниковою олією. Доповнюємо рідкі продукти цукром (200 грамів).

Крок 2. В окрему миску викладаємо борошно і додаємо до неї соду (її можна замінити розпушувачем — однією чайною ложкою). Перемішуємо продукти і просіваємо через сито. У просіяне борошно з содою додаємо дрібку солі. Знову перемішуємо масу.Крок 3. Починаємо поступово вводити борошно в рідку суміш. Замішуємо тісто, яке в готовому вигляді має бути м’яким і еластичним. Можливо, вся порція борошна не знадобиться.

Крок 4. Ставимо тісто в морозильну камеру під харчовою плівкою на 15-20 хвилин. Потім дістаємо його і розрізаємо на 2 або 3 рівних частини. Розкачуємо з кожного шматочка пласт не менше 4-5 міліметрів товщиною.

Крок 5. Щоб вирізати заготовки для майбутнього печива, підійдуть стакани, чашки, будь-які форми. Також можна скористатися звичайним або фігурним ножем, щоб розрізати тісто на прямокутники.

Крок 6. Чисте і сухе деко застеляємо папером для випічки. Поміщаємо заготовки поверх листа на деякій відстані один від одного, щоб при збільшенні в розмірі під час випічки печиво не склеїлося. Ставимо деко в духовку, розігріту при температурі 180-190 градусів. Випікаємо страву 20-25 хвилин.Приємного апетиту!