Пеленгас з овочами в духовці
Пеленгас з овочами в духовці – страва з розряду швидко і корисно. Пеленгас має приємний смак і досить швидко готується. Овочі на додаток до риби можна вибирати будь-які за вашим бажанням, ми підібрали стандартний набір, але ви його можете легко розширити.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Пеленгас – 1 шт.
- Перець болгарський – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Морква – 50 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Селера – 1 шт.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Лимон – 1 зубчик.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку пеленгаса очистіть від луски, випатрайте, вирізати зябра і ретельно промийте проточною водою. Овочі також добре вимийте і просушіть. Цибулю і моркву очистіть, з болгарського перцю видаліть насіння і білі перегородки.
Крок 2. Болгарський перець, цибулю, часник і селеру наріжте великими шматками. Помідори черрі залиште цілими. Викладіть всі підготовлені овочі в миску.
Крок 3. Овочі посоліть, і приправити меленим перцем, полийте рослинним маслом і перемішайте їх.
Крок 4. Підготовлену тушку пеленгаса натріть сіллю і перцем, збризніть рослинним маслом і лимонним соком. Відставте в сторону на 15 хвилин.
Крок 5. Овочеве асорті викладіть в жароміцну форму відповідного розміру.
Крок 6. Пеленгас розріжте навпіл і покладіть поверх овочів. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Крок 7. Блюдо виходить смачним, красивим і дуже корисним. Приємного апетиту!