Пеленгас в духовці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пеленгас з овочами в духовці

Пеленгас з овочами в духовці – страва з розряду швидко і корисно. Пеленгас має приємний смак і досить швидко готується. Овочі на додаток до риби можна вибирати будь-які за вашим бажанням, ми підібрали стандартний набір, але ви його можете легко розширити.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пеленгас – 1 шт.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимон – 1 зубчик.

Процес приготування:

Крок 1. Тушку пеленгаса очистіть від луски, випатрайте, вирізати зябра і ретельно промийте проточною водою. Овочі також добре вимийте і просушіть. Цибулю і моркву очистіть, з болгарського перцю видаліть насіння і білі перегородки.

Крок 2. Болгарський перець, цибулю, часник і селеру наріжте великими шматками. Помідори черрі залиште цілими. Викладіть всі підготовлені овочі в миску.

Крок 3. Овочі посоліть, і приправити меленим перцем, полийте рослинним маслом і перемішайте їх.

Крок 4. Підготовлену тушку пеленгаса натріть сіллю і перцем, збризніть рослинним маслом і лимонним соком. Відставте в сторону на 15 хвилин.

Крок 5. Овочеве асорті викладіть в жароміцну форму відповідного розміру.

Крок 6. Пеленгас розріжте навпіл і покладіть поверх овочів. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180 градусів на 40 хвилин.

Крок 7. Блюдо виходить смачним, красивим і дуже корисним. Приємного апетиту!