Простий рецепт приготування перлової каші з овочами
Відмінну компанію перлової крупі складуть корисні і соковиті овочі. Така каша порадує поживністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте для вашого домашнього обіду!
Час приготування: 2 години
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2,5 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Патисон – 0,5 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо крупу кілька годин, після варимо її у воді до готовності.
2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.
3. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його невеликими кубиками.
4. Смажимо баклажани в олії разом з цибулею до м’якості.
5. Промиваємо і очищаємо патисон.
6. Нарізаємо його невеликими частинами.
7. Далі обробляємо болгарський перець.
8. Викладаємо всі овочі в сковороду і тушкуємо їх ще близько 10 хвилин.
9. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі.
10. Готові овочі солимо і перчимо. Викладаємо до них перловку.
11. Доповнюємо блюдо лавровими листками і тушкуємо під кришкою ще 5-10 хвилин.
12. Апетитна і соковита перлова каша з овочами готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.