Перлова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий рецепт приготування перлової каші з овочами

Відмінну компанію перлової крупі складуть корисні і соковиті овочі. Така каша порадує поживністю, яскравим смаком і ароматом. Спробуйте для вашого домашнього обіду!

Час приготування: 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Патисон – 0,5 шт.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо крупу кілька годин, після варимо її у воді до готовності.

2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

3. Очищаємо від шкірки баклажани і ріжемо його невеликими кубиками.

4. Смажимо баклажани в олії разом з цибулею до м’якості.

5. Промиваємо і очищаємо патисон.

6. Нарізаємо його невеликими частинами.

7. Далі обробляємо болгарський перець.

8. Викладаємо всі овочі в сковороду і тушкуємо їх ще близько 10 хвилин.

9. Для пікантності можна додати трохи перцю чилі.

10. Готові овочі солимо і перчимо. Викладаємо до них перловку.

11. Доповнюємо блюдо лавровими листками і тушкуємо під кришкою ще 5-10 хвилин.

12. Апетитна і соковита перлова каша з овочами готова. Ділите її на порції і подавайте до столу.