Простий варіант приготування домашньої перлової каші на воді. Продукт вийде смачним, поживним і корисним. Подавайте його разом з іншими гарячими стравами до обіду або вечері. Для ідеального кулінарного виконання скористайтесь підбіркою з 6 перевірених рецептів з покроковим описом.
перлова Розсипчаста каша на воді без замочування
Поживну перлову кашу розсипчасту легко і просто приготувати на воді без вимочування. Використовуйте для цього цікавий і перевірений багатьма господинями рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Перлова крупа-1 склянка
- Вода-6 ст.
- Сіль за смаком
- Масло вершкове за смаком
Процес приготування:
- Як зварити розсипчасту перлову кашу на воді без замочування? Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Крупу промиваємо в теплій воді, але не вимочуємо. При необхідності, перебираємо.
- Перекладаємо крупу в каструлю і заливаємо її чотирма склянками води. Доводимо до кипіння і тримаємо на великому вогні ще 5 хвилин.
- Далі заготовку з кришкою загортаємо в щільну тканину. Залишаємо її в такому положенні на 40 хвилин.
- Через час доповнюємо продукт сіллю і двома склянками води. Розмішуємо і варимо ще 4 хвилини і знову закутуємо каструлю на годину.
- перлова Розсипчаста каша готова. Ділите її на порції, розмішуйте з вершковим маслом і подавайте до столу.
Перлова каша на воді з замочуванням в каструлі
Смачна і навариста перлова каша виходить з допомогою замочування. Продукт порадує своїми корисними та поживними властивостями. Подавайте його в якості гарніру або самостійно.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – для подачі.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість перлової крупи. При необхідності, перебираємо її руками.
2. Далі крупу замочуємо в холодній воді на кілька годин. Чим довше, тим краще. Можна заздалегідь залишити на всю ніч.
3. Після вимочування продукт промиваємо під холодною водою, відкидаємо на дрібне сито і відправляємо в каструлю. Солимо і заливаємо двома склянками води.
4. Варимо продукт на помірному вогні при закритій кришці близько 30-40 хвилин до повної готовності.
5. Далі кашу розмішуємо з вершковим маслом, ділимо на порції і ставимо на стіл. Можна пробувати!
Як зварити перлову кашу на воді в мультиварці?
Ситна і корисна перлова каша – відмінний продукт для домашнього гарніру. Приготувати крупу швидко і просто можна, використовуючи мультиварку. Беріть на замітку покроковий кулінарний рецепт.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 3 склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Перлову крупу попередньо заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин. Можна заздалегідь вимочити на ніч. Спливли крупинки відразу ж викидаємо.
2. Далі крупу промиваємо, відкидаємо на дрібне сито і відправляємо в чашу мультиварки. Посипаємо сіллю за смаком.
3. Заливаємо продукт трьома склянками холодної води. Закриваємо кришкою.
4. Готуємо частування в режимі, для варіння каші близько 45 хвилин, після ще наполягаємо 15 хвилин під кришкою. Розмішуємо тільки після готовності.
5. Розсипчаста домашня перлова каша готова. Ділите її на порції і подавайте до столу з будь-якими додатками.
Як зварити смачну кашу з перловки з м’ясом?
Перлова крупа з м’ясом дуже нагадує плов. Ситне блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Готувати дуже просто, справляться навіть новачки. Подавайте зі свіжою зеленню або овочами.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 300 гр.
- Вода – 3 склянки
- Свинина – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Перлову крупу попередньо вимочуємо, а після промиваємо під водою.
2. Свинину ріжемо на шматочки. Обсмажуємо їх на рослинній олії в каструлі з товстим дном.
3. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо до нього ріпчасту цибулю.
4. Розмішуємо вміст і тушкуємо ще 5 хвилин.
5. Сюди ж натираємо очищену моркву.
6. Викладаємо підготовлену крупу.
7. Заливаємо продукти водою. Солимо заготівлю і доповнюємо спеціями за смаком.
8. Тушкуємо на слабкому вогні до готовності, близько 40 хвилин.
9. Поживна каша з м’ясом готова, подавайте до вашого столу. За бажанням, страву можна прикрасити свіжою зеленню.
В’язка перлова каша на воді в каструлі на плиті
Щоб домашня перлова каша вийшла в’язкою і ніжною на смак, готуйте її перевіреним покрокового рецептом. Продукт можна подавати на сімейний сніданок або обід. Беріть на замітку просту і смачну ідею!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Перлову крупу заливаємо на 10 хвилин теплою водою. Спливли крупинки викидаємо, решта відкидаємо на дрібне сито.
2. Кладемо продукт в каструлю і повністю заливаємо водою. Доводимо до кипіння і після тримаємо на сильному вогні ще 5-10 хвилин.
3. Знову відкидаємо інгредієнт на друшляк або сито.
4. Кладемо крупу в каструлю назад. Солимо і доповнюємо трьома склянками холодної води. Варимо на слабкому вогні до отримання в’язкої маси. На це піде 40-60 хвилин. Періодично помішуємо.
5. Ніжна тягуча перлова каша готова. Подавайте її до сімейного столу в якості гарніру.
Дуже смачна каша з перлової крупи в духовці
Поживну і наваристу перлову кашу здавна готували в печі. Схожий смак домашнього частування можна отримати з використанням духовки. Спробуйте яскраву кулінарну ідею.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крупа перлова – 1 склянка
- Вода – 3 склянки
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Перлову крупу ретельно промиваємо в теплій воді. Видаляємо все спливли крупинки.
2. Перекладаємо продукт в каструлю, знову заливаємо водою і доводимо до кипіння на плиті. Відкидаємо на дрібне сито.
3. Перекладаємо підготовлену крупу в чавунець або горщик. Заливаємо підсоленою водою і доповнюємо шматочком вершкового масла.
4. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку. Тримаємо її там до повної готовності. На це може піти близько 40 хвилин.
5. Яскрава навариста перлова каша готова. Ділите її на порції і пригощайтеся.