Перловка в мультиварці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Перлова каша з м’ясом в мультиварці

Правильно приготовлена перлова каша – це не тільки корисне, але й дуже смачна страва. А за допомогою мультиварки з перловки з м’ясом можна приготувати відразу повноцінне блюдо, яким можна легко нагодувати всю сім’ю.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Крупа перлова – 150 гр.
  • Вода – 1 л
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Приправи – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Заливаємо перловку на ніч водою.

2. Потім кілька разів крупу промиваємо.

3. Зціджуємо надлишки води.

4. Нарізаємо свинину невеликими брусочками.

5. Вибираємо режим «Підсмажування» в мультиварці і обсмажуємо м’ясо без масла.

6. М’ясо виймаємо з мультиварки і відкладаємо.

7. Моркву з цибулею очищаємо і дрібно нарізаємо.

8. Засипаємо овочі в чашу мультиварки.

9. Обсмажуємо овочі в залишився від м’яса жирі.

10. Засипаємо до обсмаженою овочам свинину.

11. Після цього насипаємо в чашу перловку.

12. Солимо все, додаємо приправи за смаком.

13. Заливаємо в чашу воду.

14. Воду за бажанням можна замінити м’ясним бульйоном.

15. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Каша» на 50 хвилин.

16. Якщо готова каша буде занадто рідкою, відкриваємо кришку мультиварки і продовжуємо готувати кашу до википання надлишків води.

17. Викладаємо кашу з мультиварки.

18. Посипаємо перловку свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!