Перлова каша з м’ясом в мультиварці
Правильно приготовлена перлова каша – це не тільки корисне, але й дуже смачна страва. А за допомогою мультиварки з перловки з м’ясом можна приготувати відразу повноцінне блюдо, яким можна легко нагодувати всю сім’ю.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Крупа перлова – 150 гр.
- Вода – 1 л
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Приправи – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Заливаємо перловку на ніч водою.
2. Потім кілька разів крупу промиваємо.
3. Зціджуємо надлишки води.
4. Нарізаємо свинину невеликими брусочками.
5. Вибираємо режим «Підсмажування» в мультиварці і обсмажуємо м’ясо без масла.
6. М’ясо виймаємо з мультиварки і відкладаємо.
7. Моркву з цибулею очищаємо і дрібно нарізаємо.
8. Засипаємо овочі в чашу мультиварки.
9. Обсмажуємо овочі в залишився від м’яса жирі.
10. Засипаємо до обсмаженою овочам свинину.
11. Після цього насипаємо в чашу перловку.
12. Солимо все, додаємо приправи за смаком.
13. Заливаємо в чашу воду.
14. Воду за бажанням можна замінити м’ясним бульйоном.
15. Закриваємо каструлю і встановлюємо режим «Каша» на 50 хвилин.
16. Якщо готова каша буде занадто рідкою, відкриваємо кришку мультиварки і продовжуємо готувати кашу до википання надлишків води.
17. Викладаємо кашу з мультиварки.
18. Посипаємо перловку свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!