Пісна випічка – 10 швидких і смачних рецептів до чаю з покроковими фото

Пісна випічка — це прості і смачні страви для вашого домашнього столу. Вони підійдуть для веганів, вегетаріанців і тих, хто дотримується посту. Є багато кулінарних ідей для приготування пісних страв. Кращі з них ми зібрали в перевіреної збірці з десяти швидких рецептів до чаю з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Пісний пиріг з яблуками в духовці

Пісний пиріг з яблуками в духовці – це дуже смачний десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Яблука 2 шт.
  • Сік яблучний 200 мл
  • Масло рослинне 100 мл
  • Розпушувач 2.5 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок 80 гр.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
  2. У глибоку миску вливаємо яблучний сік, рослинне масло і додаємо цукор.
  3. В окремому посуді змішуємо борошно з розпушувачем і сіллю. Перекладаємо суху суміш в рідку.
  4. Вимішуємо вміст до отримання однорідного тіста без грудочок.
  5. Занурюємо сюди невеликі кубики промитих і обсушену яблук.
  6. Перемішуємо до рівномірного розподілу яблук.
  7. Переливаємо заготовку у форму для випікання.
  8. Готуємо десерт 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевіряти шпажкою або зубочисткою.
  9. Пісний пиріг з яблуками в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу.

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах виходить дуже яскравим смаком і не занадто калорійним. Приготувати частування в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного кулінарного рецепту. Урізноманітніть ваше пісне меню!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Пластівці вівсяні – 150 гр.
  • Яблуко – 200 гр.
  • Ізюм – 40 гр.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера відправляємо вівсяні пластівці і яблучні дольки, попередньо очищені від кісточок.

Крок 2. Подрібнюємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

Крок 3. Додаємо сюди два види цукру і корицю.

Крок 4. Викладаємо промитий і обсушенный родзинки.

Крок 5. Вимішуємо заготівлю і даємо їй постояти близько 20 хвилин.

Крок 6. Всипаємо в заготовку борошно і знову все ретельно перемішуємо.

Крок 7. Змочуємо руки і з тіста формуємо кругле плоске печиво. Викладаємо її на деко з пергаментом.

Крок 8. Випікаємо частування 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах готово. Можна пробувати!

Пісний пиріг з варенням на швидку руку

Пісний пиріг з варенням на швидку руку – це цікавий і смачний десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Варення – 200 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У глибокій мисці розмішуємо цукор з водою. Після вливаємо сюди олію, додаємо просіяне борошно, розпушувач і ванілін.

Крок 3. Починаємо вимішувати еластичне однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 4. Половину тіста викладаємо у форму для випікання. Заливаємо його шаром з варення, яке вибираємо за смаком.

Крок 5. Прикриваємо начинку другою частиною тіста. Можна з тіста сформувати красиву сіточку.

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Пісний пиріг з варенням на швидку руку готовий. Нарізайте і подавайте до столу!

Пиріг з пісного дріжджового тіста

Пиріг з пісного дріжджового тіста – це яскрава і дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 650-700 гр.
  • Цукор – 120 гр. для тесту
  • Цукор – 40 гр. в начинку
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Дріжджі сухі – 6 гр.
  • Вода – 1,5 склянки
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Кориця – за смаком.
  • Яблука – за смаком.
  • чайна Заварка – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Вливаємо в глибоку миску 100 мл теплої води. Розмішуємо тут сухі дріжджі і столову ложку цукру. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.

Крок 2. В дріжджову суміш відправляємо сіль, що залишилася воду, цукор, олію і борошно. Замішуємо еластичне тісто щільне і даємо йому підійти в теплому місці. Також ви можете використовувати хлібопічку (режим – тісто).

Крок 3. Розкачуємо тісто в тонкий пласт. Викладаємо його у форму для випікання. Трохи тіста залишаємо для прикраси.

Крок 4. Промиваємо яблука і нарізаємо їх невеликими шматочками. За бажанням, знімаємо шкірку.

Крок 5. Викладаємо яблука на тісто. Посипаємо їх цукром, корицею і ваніллю.

Крок 6. Бортиками тесту прикриваємо начинку по колу.

Крок 7. Рештою тіста робимо прикраси. Залишаємо заготовку в теплому місці на 20 хвилин, потім обмазуємо верх чайною заваркою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Крок 8. Пиріг з пісного дріжджового тіста готовий. Можна пригощатися!

Пісний шоколадний пиріг в духовці

Пісний шоколадний пиріг в духовці виходить неймовірно смачним, повітряним і апетитним. Ідеальне рішення для вашого чаювання або свята під час посту. Також такий десерт оцінять вегани і вегетаріанці. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 210 гр.
  • Вода – 240 мл
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Какао-порошок – 35 гр.
  • Цукор – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 10 гр.

Для глазурі:

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
  • Вода – 7 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіваємо борошно разом з какао-порошком і розпушувачем. У цю суміш додаємо сіль і два види цукру. Перемішуємо з допомогою віночка.

Крок 2. До отриманої суміші поступово вливаємо теплу воду і рослинну олію. Поступово вимішуємо масу віночком до утворення ніжного однорідного тесту.

Крок 3. Переливаємо шоколадне тісто у форму для випікання. Ставимо в розігріту до 170 градусів на 45-50 хвилин.

Крок 4. Готовий пиріг акуратно перекладаємо на решітку і даємо йому охолонути.

Крок 5. Для глазурі з’єднуємо какао-порошок, цукрову пудру і крохмаль. Поступово вливаємо до них холодну воду і вимішуємо до однорідної шоколадної суміші.

Крок 6. Глазур’ю покриваємо остиглий пиріг. Можна прикрасити його за своїм смаком.

Крок 7. Пісний шоколадний пиріг в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і пробуйте!

Пісні дріжджові пиріжки в духовці

Пісні дріжджові пиріжки в духовці виходить дуже м’якими, ніжними і поживними. Приготувати частування в домашніх умовах зовсім нескладно. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного кулінарного рецепту. Урізноманітніть ваше пісне меню!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Горох – 0,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо круте еластичне тісто. Для цього розмішуємо у теплій воді сіль, цукор і дріжджі, змішані з невеликою кількістю борошна. Поступово всипаємо все борошно і формуємо однорідний ком. Залишаємо його підходити в теплому місці.

Крок 2. Поки тісто підходить, займемося начинкою. Для цього горох відварюємо з подрібненою цибулею. Наприкінці доповнюємо отриману кашу сіллю і чорним меленим перцем, перемішуємо.

Крок 3. Коли тісто збільшиться в розмірі, розминаємо його руками. Формуємо з продукту ковбаску і розрізаємо її на однакові шматочки.

Крок 4. Кожен шматочок розгортаємо в тонкий коло.

Крок 5. По центру кожного кола кладемо начинку.

Крок 6. Щільно з’єднуємо краю.

Крок 7. Кладемо пиріжки місцем скріплення вниз на деко з пергаментом. Випікаємо до рум’янцю при температурі 170 градусів. Приблизно, на це піде 10-15 хвилин.

Крок 8. Пісні дріжджові пиріжки в духовці готові. Пригощайтеся!

Пиріг з ягодами на пісному пісочному тісті

Пиріг з ягодами на пісному пісочному тісті нікого не залишить байдужим. Такий десерт буде танути в роті, при цьому його зможуть приготувати навіть новачки в кулінарній справі. Для цього скористайтеся перевіреним покроковий рецепт з фотографіями. Ваші близькі оцінять по достоїнству.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Смородина чорна – 200 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Сироп фруктовий – 7 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Борошно просіваємо з розпушувачем в глибоку миску. Додаємо сюди фруктовий сироп.

Крок 2. Перемішуємо продукти для утворення дрібної крихти.

Крок 3. Половину крихти залишаємо для посипання пирога. В іншу частину вливаємо воду. Замішуємо еластичне ком тесту.

Крок 4. Тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 5. Викладаємо його у форму для випікання. Формуємо бортики. Тісто проколюємо виделкою. Випікаємо 10 хвилин при температурі 170 градусів.

Крок 6. Викладаємо в основу пісочного пирога ягоди. Посипаємо їх крихтою і випікаємо ще 15 хвилин.

Крок 7. Пиріг з ягодами на пісному пісочному тісті готовий. Швидше пригощайтеся!

Пісний кекс у духовці

Пісний кекс у духовці – це дуже смачне і нескладний у виконанні ласощі для всієї родини. Такий десерт підійде як для сніданків, так і для святкового меню. Приготуйте його на нашу перевіреного рецепту з покроковим описом процесу. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко кокосове – 200 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Родзинки – 50 гр.
  • цукрова Пудра – 50 гр.
  • Цукати – для прикраси.
  • Горіхи – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку промиваємо апельсин. Знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом і віджимаємо сік.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість кокосового молока.

Крок 3. Вливаємо молоко в глибоку миску. Якщо молоко занадто насичене, то розбавляємо його водою 1:1. Тобто додаємо 100 мл кокосового молока і 100 мл води.

Крок 4. Додаємо сюди цукор і рослинне масло. Перемішуємо вінчиком.

Крок 5. Слідом додаємо куркуму, апельсиновий сік і цедру. Трохи соку залишаємо для приготування глазурі.

Крок 6. Просіваємо сюди борошно з розпушувачем і ваніліном. Замішуємо однорідне рідкувате тісто без грудочок. В кінці вмішуємо родзинки.

Крок 7. Перелити тісто у форму для випікання, застелену пергаментом.

Крок 8. Випікаємо кекс 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Для прикраси подрібнюємо цукати, горішки.

Крок 10. Цукрову пудру перемішуємо в невеликій кількості апельсинового соку. Отриманої глазур’ю обмазуємо остиглий кекс. Посипаємо його горіхами та цукатами.

Крок 11. Пісний кекс у духовці готовий. Подавайте до столу!

Пісний манник з яблуками в духовці

Пісний манник з яблуками в духовці – це дуже смачний десерт для вашого сімейного чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яблуко – 1 кг
  • Горіхи – за смаком.
  • Мак – за смаком.
  • Мед рідкий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яблука промиваємо під водою. Горіхи очищаємо.

Крок 2. Всі сухі інгредієнти (борошно, крупа манна, цукор, розпушувач, кориця) перемішуємо між собою.

Крок 3. Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, після натираємо на крупній тертці.

Крок 4. Терте яблуко перемішуємо з подрібненими горіхами та маком.

Крок 5. Пару ложок сухої суміші висипаємо рівним шаром у силіконову форму для випікання. Зверху укладаємо яблучну начинку, поливаємо все це медом. Повторюємо шари.

Крок 6. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 50 хвилин.

Крок 7. Пісний манник з яблуками в духовці готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу.

Пісна медова коврижка в духовці

Пісна медова коврижка в духовці – це дуже смачна кулінарна ідея, яку варто взяти на замітку. Готовий десерт нікого не залишить байдужим. Подавайте його до сімейного чаювання або в рамках святкового меню. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Мед – 50 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Какао-порошок – 20 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Гвоздика мелена – 1 гр.
  • Коріандр мелений – 1 гр.
  • Кориця – 3 гр.
  • Горіх волоський – 50 гр.
  • Родзинки – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Вливаємо воду в сотейник і розмішуємо тут цукор.

Крок 3. Вливаємо олію.

Крок 4. Слідом додаємо мед. Сотейник ставимо на плиту, кип’ятимо і прибираємо з вогню.

Крок 5. Додаємо в гарячу суміш какао-порошок, сіль і спеції зі списку. Ретельно перемішуємо.

Крок 6. Відправляємо сюди соду, гашену оцтом і поступово всипаємо просіяне борошно.

Крок 7. Вимішуємо ніжне тісто без грудочок.

Крок 8. Додаємо в шоколадне тісто родзинки і подрібнені горіхи. Перемішуємо.

Крок 9. Переливаємо заготовку у форму для випікання. Поверхню можна прикрасити горішками. Випікаємо десерт 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.

Крок 10. Пісна медова коврижка в духовці готова. Нарізайте і подавайте до столу!