Ніжний і екзотичний кокосовий торт в домашніх умовах
Ніжний і екзотичний десерт, який можна приготувати навіть у піст. У цьому торті поєднуються листкове коржі і легкий кокосовий крем. Як приготувати це невагоме диво, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Вода – 440 мл
- Оцет – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Молоко кокосове – 400 мл
- Цукор – 6 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пачка.
- кокосова Стружка – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте крем. У каструлю влити кокосове молоко, 4 ст. л. цукру і 300 мл води, всипте кокосову стружку. Змішайте і доведіть інгредієнти до кипіння, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися 10 хвилин.
2. Трохи кокосового молока відлийте і змішайте з 50 грамами борошна. Отриману масу влийте назад в каструлю і перемішайте.
3. На повільному вогні варіть крем до загустіння, потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому охолонути.
4. Тепер можна переходити до замісу тіста. У миску просіяти борошно, додати дрібку солі, цукор, що залишився і соду, гашену оцтом.
5. Влийте в миску до борошна 40 мл води і рослинне масло, перемішайте інгредієнти до стану дрібної крихти.
6. Влийте решту 100 мл води і замісіть еластичне тісто. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин, накрийте їх харчовою плівкою і поставте на 30 хвилин у холодильник.
7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглий коржик, наколіть їх виделкою і випікайте в духовці при 200 градусах за 5-7 хвилин.
8. Готові коржі обріжте до рівної круглої форми. Обрізки подрібніть в крихту, вони знадобляться для прикраси торта.
9. Коржі змастіть остившім кокосовим кремом.
10. Кремом промажте верх і боки торта, посипте їх крихтою. Кокосовий торт помістіть в холодильник на 4-6 годин для просочення, потім подавайте смачний десерт з кавою або чаєм.
Приємного апетиту!