Пісні торти – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Ніжний і екзотичний кокосовий торт в домашніх умовах

Ніжний і екзотичний десерт, який можна приготувати навіть у піст. У цьому торті поєднуються листкове коржі і легкий кокосовий крем. Як приготувати це невагоме диво, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 6 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно – 400 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Вода – 440 мл
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Молоко кокосове – 400 мл
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пачка.
  • кокосова Стружка – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку приготуйте крем. У каструлю влити кокосове молоко, 4 ст. л. цукру і 300 мл води, всипте кокосову стружку. Змішайте і доведіть інгредієнти до кипіння, зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися 10 хвилин.

2. Трохи кокосового молока відлийте і змішайте з 50 грамами борошна. Отриману масу влийте назад в каструлю і перемішайте.

3. На повільному вогні варіть крем до загустіння, потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою і дайте йому охолонути.

4. Тепер можна переходити до замісу тіста. У миску просіяти борошно, додати дрібку солі, цукор, що залишився і соду, гашену оцтом.

5. Влийте в миску до борошна 40 мл води і рослинне масло, перемішайте інгредієнти до стану дрібної крихти.

6. Влийте решту 100 мл води і замісіть еластичне тісто. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин, накрийте їх харчовою плівкою і поставте на 30 хвилин у холодильник.

7. Кожен шматочок тіста розкачайте в тонкий круглий коржик, наколіть їх виделкою і випікайте в духовці при 200 градусах за 5-7 хвилин.

8. Готові коржі обріжте до рівної круглої форми. Обрізки подрібніть в крихту, вони знадобляться для прикраси торта.

9. Коржі змастіть остившім кокосовим кремом.

10. Кремом промажте верх і боки торта, посипте їх крихтою. Кокосовий торт помістіть в холодильник на 4-6 годин для просочення, потім подавайте смачний десерт з кавою або чаєм.

Приємного апетиту!