Як приготувати пісний торт «Медовик» без додавання яєць?
Представляємо вам пісну версію всіма улюбленого «Медовика». Він дуже схожий на свій оригінал, хоча склад інгредієнтів має не зовсім звичайний. Насіння льону замінюють яйця, мед і коричневий цукор надають приголомшливий аромат і карамельний колір торту.
Час готування: 9 годин.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Для тіста:
- Насіння льону – 20 гр.
- Вода – 6 ст. л.
- Мед – 100 мл
- Цукор коричневий – 100 гр.
- Масло кокосове – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 360 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1/8 ч. л.
- Для крему:
- Горіхи кешью – 300 гр.
- Масло кокосове – 30 гр.
- Молоко кокосове – 200 мл
- Мед – 100 мл
- Сік лимонний – 60 мл
Процес приготування:
1. Кешью замочіть у воді на 6-8 годин.
2. Насіння льону подрібніть в кавомолці. Лляну борошно змішайте з 6 столовими ложками води і залиште для набухання.
3. У каструлі змішайте мед, коричневий цукор і кокосове масло. Підігрійте інгредієнти на середньому вогні і змішайте їх до однорідності. Потім отриману масу остудіть і додайте до неї набряклу лляну борошно.
4. В окремій мисці змішайте борошно, сіль і розпушувач для тіста. Отриману суміш додайте в медово-кокосову масу і перемішайте.
5. Замісіть м’яке і пластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку і залиште в холодильнику на годину.
6. За цей час можна приготувати крем. Розтопіть кокосове масло. З кешью злийте воду, промийте горіхи під проточною водою і змішайте з медом, лимонним соком і розтопленим маслом.
7. Збийте інгредієнти блендером до утворення густого білого крему.
8. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 5 частин. Кожну частину розкачайте на пергаменті в тонкий пласт. Випікайте коржі при 180 градусах за 5-7 хвилин.
9. Поки коржі будуть гарячими обріжте їх до одного розміру. Складіть коржі стопкою і промажте кремом. Обрізки подрібніть до крихту і посипте нею торт.
10. Залиште торт на 2 години при кімнатній температурі, потім приберіть його в холодильник на 6 годин для просочення. Торт виходить дуже ніжним і ароматним.
Приємного апетиту!