Пісочне тісто для пирога – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжне пісочне тісто для пирога з варенням

Дуже смачний і красивий пиріг з пісочного тіста і варення можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт тіста простий і зрозумілий, а баночка ароматного варення завжди знайдеться в холодильнику.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,7 ч. л.
  • Цукор – 140 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

1. Продукти для тіста заздалегідь дістаньте з холодильника, вони повинні бути кімнатної температури. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром до пишної піни.

2. Продовжуючи збивати, додайте щіпку солі, два жовтки і ванілін. Збивайте, поки маса не посвітлішає.

3. Борошно змішайте з розпушувачем і просіяти цю масу в миску зі збитою масляною сумішшю. Починайте замішувати тісто лопаткою.

4. Коли тісто стане густим, перекладіть його на стіл або дошку і продовжуйте вимішувати руками. Перед тим, як приступати до формування пирога, охолодіть тісто, помістивши його на півгодини в холодильник.

Приємного апетиту!