Плов із нутом
Плов із нутом – оригінальна страва для вашого домашнього столу. Таке ситне частування підійде для вегетаріанського та пісного меню. Порадуйте себе та рідних ароматним та неймовірно смачним пловом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт нашої добірки.
Час приготування – 1 година 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Нут – 2 ст.
- Рис довгозерний – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 4 ст.
- Сіль за смаком.
- Спеції для плову – до смаку.
- Куркума – до смаку.
- Зіра – до смаку.
- Барбарис – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Вказану кількість нуту попередньо замочуємо.
Крок 2. Очищаємо моркву та ріжемо її на невеликі шматочки. Обсмажуємо разом із подрібненою цибулею в мультиварці на олії.
Крок 3. Вкладаємо до овочів нут, що розбухнув, і промитий рис.
Крок 4. Заливаємо вміст водою.
Крок 5. Доповнюємо сіллю та спеціями за списком.
Крок 6. Закриваємо мультиварку кришкою. Готуємо в режимі для плову близько 1-1,5 години.
Крок 7. Плов із нутом готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!