Плов класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачний плов у духовці

Як приготувати смачний плов у духовці, ми докладно розповідаємо у нашому покроковому рецепті з фотографіями. Готова страва порадує вас яскравим смаком, ароматом та неймовірною поживністю. Обов’язково беріть на замітку, порадуйте себе та своїх близьких!

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Рис – 1 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Бульйон курячий – 2 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ріжемо невеликими кубиками та викладаємо у глибоку форму для запікання. Доповнюємо сіллю, спеціями та двома столовими ложками рослинної олії. Перемішуємо.

Крок 2. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.

Крок 3. Дрібно рубаємо помідори та викладаємо їх до курячого філе.

Крок 4. Натираємо на тертці моркву, також викладаємо її у форму.

Крок 5. Сюди ж відправляємо обсмажену цибулю.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю промитим рисом. Кладемо його рівним шаром.

Крок 7. Заливаємо заготівлю курячим бульйоном.

Крок 8. Доповнюємо страву головками часнику та стручком перцю.

Крок 9. Закриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Потім прибираємо фольгу та запікаємо ще 10 хвилин.

Крок 10. Тепер ви знаєте, як приготувати смачний плов у духовці. Обов’язково спробуйте!