Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд
Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд готується нескладно, за загальними правилами готування класичного плову і виходить не дуже калорійним. У цьому рецепті обсмажуємо яловичину в «Редмонд» на програмі «Смаження», потім готуємо зірвак на програмі «Гасіння» і завершуємо готування на програмі «Рис».
Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Рис – 1 склянка
- Яловичина – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для плову – за смаком.
- Вода – 2 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Очистити цибулину і нарізати невеликими кубиками.
Крок 2. М’якоть яловичини промити холодною водою, обсушити серветкою і нарізати середніми кубиками.
Крок 3. В чашу «Редмонд» налити трохи рослинного масла і включити програму «Смаження» по замовчуванню. На розігріте масло перекласти нарізку цибулі, пару хвилин посмажити і перекласти нарізку яловичини. Смажити яловичину при періодичному помішуванні до завершення цієї програми. Потім м’ясо посолити за смаком, додати приправи для плову, налити ½ ст. води, закрити кришку і ввімкнути програму «Тушкування» на 40 хвилин. Це буде казан для плову.
Крок 4. Моркву очистити і нарізати тонкими брусочками. Нарізку моркви перекласти в тушкований казан.
Крок 5. Підготувати рис (краще пропарений), як для звичайного плову і рівним шаром укласти поверх зірвака з морквою.
Крок 6. Рис посипати сіллю. Акуратно і по стінці чаші налити 1,5 склянки води. В середину чаші помістити головку часнику. Закрити кришку і ввімкнути програму «Рис» на час за замовчуванням.
Крок 7. По завершенні цієї програми залишити плов під закритою кришкою в режимі «Підігрів» ще на 10 хвилин. Потім плов перемішати і зняти пробу.
Крок 8. Приготований плов з яловичиною в мультиварці Редмонд розкласти по порційних тарілках і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!