Плов з куркою в мультиварці – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Плов з куркою в мультиварці – смачне і ситне блюдо, яке підходить для домашніх обідів або вечерь. Приготувати його таким способом дуже просто. Для цього ознайомтеся з нашою добіркою покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе. Ваші близькі точно залишаться задоволені. Беріть на замітку!

Розсипчастий плов з куркою в мультиварці Редмонд

Плов – традиційне блюдо східної кухні, основою якого є варений розсипчастий рис. Пропоную приготувати неймовірно смачний плов з куркою в мультиварці. Плов – чудовий варіант смачно нагодувати велику сім’ю.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Рис білий 2 мультистакана
  • Морква 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Масло рослинне 2.5 ст. л.
  • Часник 1 головка
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Вода питна 4 мультистакана

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з куркою в мультиварці.
  2. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в глибоку миску і залийте окропом.
  3. Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте середніми за розміром шматочками.
  4. Рис злийте, а потім знову залийте окропом.
  5. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 40 хвилин.
  6. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 40 хвилин.
  7. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажте цибулю до розм’якшення.
  8. Морква ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.
  9. Потім влийте 1 мультистакан окропу, посоліть і додайте за смаком приправу для плову.
  10. Викладіть куряче м’ясо.
  11. З рису злийте воду і викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки.
  12. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть невеликі поглиблення в рисі і помістіть в них очищений часник.
  13. Залийте 3 мультистакана окропу. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.
  14. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, випустіть пар, а потім кришку мультиварки.
  15. Плов з куркою акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Як приготувати плов з куркою в мультиварці Поларіс

Хочу запропонувати чудовий варіант смачного і досить смачного плову з куркою, приготованого в мультиварці. Якщо у вас є в наявності кухонні помічниця, обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте. Блюдо виходить неймовірно ароматним за рахунок використання спеціальних приправ.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Інгредієнти:

Курка – 1,5 кг

Рис довгозерний – 1 кг

Морква – 500 гр.

Цибуля ріпчаста – 3 шт.

Масло рослинне – 100 мл

Перець гострий сухий – 2 шт.

Сіль – за смаком

мелена Зіра – 1 ст. л.

Насіння коріандру – 1 ч. л.

Барбарис сухий – 1 ст. л.

Курага – 150 гр.

Вода питна – 600 мл

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з куркою в мультиварці.

2. Курку добре вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте тонкими півкільцями. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.

3. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізану курку і подрібнену ріпчасту цибулю. Добре посоліть. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 20 хвилин.

4. Приблизно через 10 хвилин покладіть в чашу приладу морква, сухий барбарис, мелену зіру, гострий сухий перець, насіння коріандру і попередньо вимиту курагу. Періодично помішуючи, готуйте 10 хвилин.

5. Необхідну кількість рису ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його силіконової лопаткою. Залийте необхідною кількістю гарячої води. Закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.

6. Після звукового сигналу вимкніть прилад, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт плову з куркою в мультиварці Панасонік

Хочу поділитися чудовим рецептом плову з куркою, приготованого з допомогою мультиварки. Я використовувала для приготування мультиварку фірми «Panasonic». Плов виходить розсипчастим і дуже ароматним. Гаряче блюдо відмінно підійде для сімейного обіду. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

куряче Філе – 600 гр.

Рис – 500 гр.

Морква – 500 гр.

Цибуля ріпчаста – 300 гр.

Масло рослинне – 4 ст. л.

Сіль – за смаком

Часник – 4 зуб.

Спеції – за смаком

Вода питна – 400 мл

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під прохолодною проточною водою і наріжте гострим ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. На панелі мультиварки виберіть режим «Смаження», встановіть час приготування – 40 хвилин. Обсмажте цибулю до розм’якшення.

2. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці, викладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.

3. Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте середніми за розміром шматочками і додайте до обсмаженою овочам.

4. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть поглиблення і покладіть його в обсмажене м’ясо. Додайте сіль і спеції за смаком.

5. Необхідну кількість рису ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Залийте необхідною кількістю окропу. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.

6. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Акуратно відкрийте кришку мультиварки.

7. Гарячий плов з куркою акуратно перемішайте силіконової або дерев’яною лопаткою.

8. Готовий плов з куркою розкладіть по тарілках і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Розсипчастий плов з куркою в мультиварці Мулинекс

З великим задоволенням хочу поділитися рецептом плову з куркою, який я часто готую в мультиварці. Гаряче блюдо виходить надзвичайно ароматним і неймовірно смачним. Мої близькі просто в захваті від цього чудового плову.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

Філе курячого стегна – 800 гр.

Рис для плову – 1,5 ст.

Морква – 300 гр.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Масло рослинне – 3 ст. л.

Часник – 2 головки

Сіль – за смаком

Куркума – 0,5 ч. л.

Зелень – за смаком

Лавровий лист – 2 шт.

Приправа для плову – за смаком

Курага – 150 гр.

Вода питна – 400 мл

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і подрібніть ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.

2. Філе курячого стегна ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками.

3. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю та моркву. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин. Обсмажте овочі до розм’якшення.

4. Викладіть нарізане куряче м’ясо і готуйте до закінчення програми, періодично помішуючи силіконової лопаткою.

5. Часник очистіть від верхньої лушпиння, а потім розріжте навпіл. Курагу промийте в проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками.

6. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Додайте часник і курагу.

7. Залийте необхідною кількістю окропу. Додайте сіль, куркуму, приправу для плову і лавровий лист.

8. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Рис», час приготування – 30 хвилин.

9. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою.

10. Гарячий плов з куркою розкладіть по тарілках, прикрасьте попередньо вимитої свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дієтичний ПП плов з курки в мультиварці

Пропоную приготувати смачний дієтичний плов з курки в мультиварці. Якщо ви стежите за своєю фігурою і харчуванням, беріть на озброєння цей простий рецепт, і радуйте себе і своїх рідних. Вони, безсумнівно, будуть в захваті.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 8

Склад:

куряче Філе – 600 гр.

Рис – 1,5 склянки

Морква – 300 гр.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Масло рослинне – 1 ст. л.

Часник – 1 головка

Сіль – за смаком

Зелень – за смаком

Приправа для плову – за смаком

Вода питна – 600 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе добре вимийте в холодній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Випічка», час приготування – 20 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. Овочі викладіть у чашу приладу, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.

3. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки.

4. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть невеликі поглиблення в рисі і помістіть в них очищений часник. Посоліть і додайте приправу для плову за смаком. Залийте попередньо підготовленим окропом.

5. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин. Після звукового сигналу вимкніть прилад.

6. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов акуратно перемішати лопаткою.

7. Готовий плов з куркою розкладіть по тарілках і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте улюбленої зеленню.

Приємного апетиту!

Плов з булгуру з куркою в мультиварці

Хочу розвіяти помилкова думка, що плов можна готувати тільки з рису. З великим задоволенням хочу поділитися простим рецептом плову з булгуру з куркою, приготованого в мультиварці. Гаряче блюдо виходить незвичайним і цікавим. Обов’язково приготуйте і здивуйте близьких неймовірним смаковим поєднанням інгредієнтів.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

Філе куряче варене – 200 гр.

Булгур – 1,5 ст.

Морква – 150 гр.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Масло рослинне – 3 ст. л.

Часник – 1 головка

Сіль – за смаком

Куркума – 0,5 ч. л.

Зелень – за смаком

Лавровий лист – 1 шт.

Перець чорний мелений – за смаком

Вода питна – 400 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе заздалегідь відваріть у великій кількості підсоленої води, а потім наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем.

2. Необхідну кількість булгуру ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть на сито, залиште на деякий час, щоб зайва волога скла.

3. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть куряче філе, цибулю і моркву. Головку часнику очистіть від верхньої лушпиння і викладіть в каструлю. На панелі приладу встановіть режим «Гасіння», час приготування – 5 хвилин.

4. Потім викладіть булгур в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його, скориставшись силіконової лопаткою.

5. Залийте необхідною кількістю гарячої води. Посоліть, додайте чорний мелений перець, лавровий лист і куркуму. Закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки виберіть режим «Плов», встановіть час приготування – 30 хвилин.

6. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Акуратно відкрийте кришку мультиварки.

7. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл, прикрасивши свіжою січеною зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний плов з перловки з куркою в мультиварці

Любителям простої домашньої кухні пропоную приготувати незвичайний плов з перловки з куркою в мультиварці. Для приготування гарячої страви знадобиться мінімальна кількість доступних інгредієнтів. Приготуйте плов з перловки, і здивуйте свою сім’ю цікавою стравою.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Склад:

Крупа перлова – 200 гр.

М’ясо куряче – 750 гр.

Цибуля ріпчаста – 100 гр.

Морква – 1 шт.

Часник – 3 зуб.

Вода гаряча – 600 мл

Перець чорний мелений – за смаком

Сіль – за смаком

Масло рослинне для обсмажування

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з перловки з куркою в мультиварці.

2. Куряче м’ясо ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче м’ясо наріжте великими шматочками. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин.

3. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Додайте до смаженій курячому м’ясу в чашу мультиварки.

4. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці і покладіть в чашу приладу, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.

5. Необхідну кількість перлової крупи ретельно промийте в холодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки.

6. Залийте необхідною кількістю окропу. Посоліть і поперчіть. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 40 хвилин.

7. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов з перловки з куркою акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний плов з куркою і грибами в мультиварці

З великим задоволенням хочу поділитися незвичайним рецептом неймовірно ароматного і смачного плову з куркою і грибами, приготованого в мультиварці. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутню гастрономічне задоволення від ідеального поєднання інгредієнтів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

Філе куряче – 300 гр.

Рис – 1 склянка

Морква – 150 гр.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Масло рослинне – 3 ст. л.

Гриби відварені заморожені – 200 гр.

Сіль – за смаком

Приправа для курки – за смаком

Лук зелений – для прикраси

Лавровий лист – 1 шт.

Перець чорний мелений – за смаком

Вода питна – 600 мл

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і подрібніть ножем. Моркву очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. На дно чаші мультиварки налийте трохи олії, викладіть цибулю і моркву. На панелі приладу встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин.

2. Відварені заморожені гриби попередньо розморозьте, після чого обдайте окропом і викладіть на сито або друшляк, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.

3. У чашу мультиварки викладіть підготовлені гриби, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.

4. Куряче філе добре промийте в прохолодній проточній воді, після чого обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте невеликими за розміром шматочками.

5. У чашу мультиварки викладіть нарізане куряче філе. Обсмажте 7-10 хвилин.

6. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Додайте сіль, приправу для курки, чорний мелений перець і лавровий лист.

7. Після чого рис залийте необхідною кількістю окропу. Щільно закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки виберіть режим «Плов», встановіть час приготування – 35 хвилин.

8. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Приблизно через 20 хвилин акуратно відкрийте кришку мультиварки. Плов з куркою і грибами акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл, прикрасивши попередньо вимитим і подрібненою зеленою цибулею.

Приємного апетиту!