Плов з куркою в мультиварці – смачне і ситне блюдо, яке підходить для домашніх обідів або вечерь. Приготувати його таким способом дуже просто. Для цього ознайомтеся з нашою добіркою покрокових рецептів і виберіть найбільш підходящий для себе. Ваші близькі точно залишаться задоволені. Беріть на замітку!
Розсипчастий плов з куркою в мультиварці Редмонд
Плов – традиційне блюдо східної кухні, основою якого є варений розсипчастий рис. Пропоную приготувати неймовірно смачний плов з куркою в мультиварці. Плов – чудовий варіант смачно нагодувати велику сім’ю.
Інгредієнти на
6 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Рис білий 2 мультистакана
- Морква 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Масло рослинне 2.5 ст. л.
- Часник 1 головка
- Сіль за смаком
- Приправи за смаком
- Вода питна 4 мультистакана
Процес приготування:
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з куркою в мультиварці.
- Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в глибоку миску і залийте окропом.
- Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте середніми за розміром шматочками.
- Рис злийте, а потім знову залийте окропом.
- У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 40 хвилин.
- У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 40 хвилин.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажте цибулю до розм’якшення.
- Морква ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою і викладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.
- Потім влийте 1 мультистакан окропу, посоліть і додайте за смаком приправу для плову.
- Викладіть куряче м’ясо.
- З рису злийте воду і викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки.
- Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть невеликі поглиблення в рисі і помістіть в них очищений часник.
- Залийте 3 мультистакана окропу. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.
- Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, випустіть пар, а потім кришку мультиварки.
- Плов з куркою акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Як приготувати плов з куркою в мультиварці Поларіс
Хочу запропонувати чудовий варіант смачного і досить смачного плову з куркою, приготованого в мультиварці. Якщо у вас є в наявності кухонні помічниця, обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте. Блюдо виходить неймовірно ароматним за рахунок використання спеціальних приправ.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 10
Інгредієнти:
Курка – 1,5 кг
Рис довгозерний – 1 кг
Морква – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Масло рослинне – 100 мл
Перець гострий сухий – 2 шт.
Сіль – за смаком
мелена Зіра – 1 ст. л.
Насіння коріандру – 1 ч. л.
Барбарис сухий – 1 ст. л.
Курага – 150 гр.
Вода питна – 600 мл
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з куркою в мультиварці.
2. Курку добре вимийте в холодній воді, обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте тонкими півкільцями. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.
3. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізану курку і подрібнену ріпчасту цибулю. Добре посоліть. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 20 хвилин.
4. Приблизно через 10 хвилин покладіть в чашу приладу морква, сухий барбарис, мелену зіру, гострий сухий перець, насіння коріандру і попередньо вимиту курагу. Періодично помішуючи, готуйте 10 хвилин.
5. Необхідну кількість рису ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його силіконової лопаткою. Залийте необхідною кількістю гарячої води. Закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.
6. Після звукового сигналу вимкніть прилад, акуратно відкрийте кришку мультиварки. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт плову з куркою в мультиварці Панасонік
Хочу поділитися чудовим рецептом плову з куркою, приготованого з допомогою мультиварки. Я використовувала для приготування мультиварку фірми «Panasonic». Плов виходить розсипчастим і дуже ароматним. Гаряче блюдо відмінно підійде для сімейного обіду. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Час готування: 1 година 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
куряче Філе – 600 гр.
Рис – 500 гр.
Морква – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 300 гр.
Масло рослинне – 4 ст. л.
Сіль – за смаком
Часник – 4 зуб.
Спеції – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під прохолодною проточною водою і наріжте гострим ножем. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю. На панелі мультиварки виберіть режим «Смаження», встановіть час приготування – 40 хвилин. Обсмажте цибулю до розм’якшення.
2. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою або натріть на крупній тертці, викладіть в чашу приладу до смаженій цибулі, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.
3. Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте середніми за розміром шматочками і додайте до обсмаженою овочам.
4. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть поглиблення і покладіть його в обсмажене м’ясо. Додайте сіль і спеції за смаком.
5. Необхідну кількість рису ретельно промийте в холодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Залийте необхідною кількістю окропу. Закрийте кришку мультиварки. На панелі приладу встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин.
6. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Акуратно відкрийте кришку мультиварки.
7. Гарячий плов з куркою акуратно перемішайте силіконової або дерев’яною лопаткою.
8. Готовий плов з куркою розкладіть по тарілках і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Розсипчастий плов з куркою в мультиварці Мулинекс
З великим задоволенням хочу поділитися рецептом плову з куркою, який я часто готую в мультиварці. Гаряче блюдо виходить надзвичайно ароматним і неймовірно смачним. Мої близькі просто в захваті від цього чудового плову.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Філе курячого стегна – 800 гр.
Рис для плову – 1,5 ст.
Морква – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Часник – 2 головки
Сіль – за смаком
Куркума – 0,5 ч. л.
Зелень – за смаком
Лавровий лист – 2 шт.
Приправа для плову – за смаком
Курага – 150 гр.
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і подрібніть ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.
2. Філе курячого стегна ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками.
3. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть подрібнену ріпчасту цибулю та моркву. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин. Обсмажте овочі до розм’якшення.
4. Викладіть нарізане куряче м’ясо і готуйте до закінчення програми, періодично помішуючи силіконової лопаткою.
5. Часник очистіть від верхньої лушпиння, а потім розріжте навпіл. Курагу промийте в проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками.
6. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Додайте часник і курагу.
7. Залийте необхідною кількістю окропу. Додайте сіль, куркуму, приправу для плову і лавровий лист.
8. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Рис», час приготування – 30 хвилин.
9. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою.
10. Гарячий плов з куркою розкладіть по тарілках, прикрасьте попередньо вимитої свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дієтичний ПП плов з курки в мультиварці
Пропоную приготувати смачний дієтичний плов з курки в мультиварці. Якщо ви стежите за своєю фігурою і харчуванням, беріть на озброєння цей простий рецепт, і радуйте себе і своїх рідних. Вони, безсумнівно, будуть в захваті.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Склад:
куряче Філе – 600 гр.
Рис – 1,5 склянки
Морква – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Масло рослинне – 1 ст. л.
Часник – 1 головка
Сіль – за смаком
Зелень – за смаком
Приправа для плову – за смаком
Вода питна – 600 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе добре вимийте в холодній воді, а потім обсушити паперовими рушниками, нарізати середніми за розміром шматочками. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Випічка», час приготування – 20 хвилин.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою. Овочі викладіть у чашу приладу, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.
3. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки.
4. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Зробіть невеликі поглиблення в рисі і помістіть в них очищений часник. Посоліть і додайте приправу для плову за смаком. Залийте попередньо підготовленим окропом.
5. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 30 хвилин. Після звукового сигналу вимкніть прилад.
6. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов акуратно перемішати лопаткою.
7. Готовий плов з куркою розкладіть по тарілках і подавайте на стіл. За бажанням прикрасьте улюбленої зеленню.
Приємного апетиту!
Плов з булгуру з куркою в мультиварці
Хочу розвіяти помилкова думка, що плов можна готувати тільки з рису. З великим задоволенням хочу поділитися простим рецептом плову з булгуру з куркою, приготованого в мультиварці. Гаряче блюдо виходить незвичайним і цікавим. Обов’язково приготуйте і здивуйте близьких неймовірним смаковим поєднанням інгредієнтів.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
Філе куряче варене – 200 гр.
Булгур – 1,5 ст.
Морква – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Часник – 1 головка
Сіль – за смаком
Куркума – 0,5 ч. л.
Зелень – за смаком
Лавровий лист – 1 шт.
Перець чорний мелений – за смаком
Вода питна – 400 мл
Процес приготування:
1. Куряче філе ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе заздалегідь відваріть у великій кількості підсоленої води, а потім наріжте середніми шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте гострим ножем.
2. Необхідну кількість булгуру ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім викладіть на сито, залиште на деякий час, щоб зайва волога скла.
3. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть куряче філе, цибулю і моркву. Головку часнику очистіть від верхньої лушпиння і викладіть в каструлю. На панелі приладу встановіть режим «Гасіння», час приготування – 5 хвилин.
4. Потім викладіть булгур в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його, скориставшись силіконової лопаткою.
5. Залийте необхідною кількістю гарячої води. Посоліть, додайте чорний мелений перець, лавровий лист і куркуму. Закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки виберіть режим «Плов», встановіть час приготування – 30 хвилин.
6. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Акуратно відкрийте кришку мультиварки.
7. Плов акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл, прикрасивши свіжою січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний плов з перловки з куркою в мультиварці
Любителям простої домашньої кухні пропоную приготувати незвичайний плов з перловки з куркою в мультиварці. Для приготування гарячої страви знадобиться мінімальна кількість доступних інгредієнтів. Приготуйте плов з перловки, і здивуйте свою сім’ю цікавою стравою.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
Крупа перлова – 200 гр.
М’ясо куряче – 750 гр.
Цибуля ріпчаста – 100 гр.
Морква – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Вода гаряча – 600 мл
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль – за смаком
Масло рослинне для обсмажування
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову з перловки з куркою в мультиварці.
2. Куряче м’ясо ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче м’ясо наріжте великими шматочками. У чашу мультиварки налийте трохи олії, викладіть нарізане куряче філе. На панелі мультиварки встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин.
3. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Додайте до смаженій курячому м’ясу в чашу мультиварки.
4. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці і покладіть в чашу приладу, добре перемішайте і обсмажте до золотистого кольору.
5. Необхідну кількість перлової крупи ретельно промийте в холодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки.
6. Залийте необхідною кількістю окропу. Посоліть і поперчіть. Закрийте кришку мультиварки і зупинити клапан для виходу пари. На панелі мультиварки встановіть режим «Плов», час приготування – 40 хвилин.
7. Після звукового сигналу вимкніть прилад. Приблизно через 10-15 хвилин, акуратно відкрийте клапан для виходу пари, а потім кришку мультиварки. Плов з перловки з куркою акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Дуже смачний плов з куркою і грибами в мультиварці
З великим задоволенням хочу поділитися незвичайним рецептом неймовірно ароматного і смачного плову з куркою і грибами, приготованого в мультиварці. Обов’язково приготуйте, і ви отримаєте незабутню гастрономічне задоволення від ідеального поєднання інгредієнтів.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
Філе куряче – 300 гр.
Рис – 1 склянка
Морква – 150 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло рослинне – 3 ст. л.
Гриби відварені заморожені – 200 гр.
Сіль – за смаком
Приправа для курки – за смаком
Лук зелений – для прикраси
Лавровий лист – 1 шт.
Перець чорний мелений – за смаком
Вода питна – 600 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і подрібніть ножем. Моркву очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, натріть на крупній тертці. На дно чаші мультиварки налийте трохи олії, викладіть цибулю і моркву. На панелі приладу встановіть режим «Смаження», час приготування – 30 хвилин.
2. Відварені заморожені гриби попередньо розморозьте, після чого обдайте окропом і викладіть на сито або друшляк, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла.
3. У чашу мультиварки викладіть підготовлені гриби, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.
4. Куряче філе добре промийте в прохолодній проточній воді, після чого обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте невеликими за розміром шматочками.
5. У чашу мультиварки викладіть нарізане куряче філе. Обсмажте 7-10 хвилин.
6. Необхідну кількість рису ретельно промийте в прохолодній проточній воді кілька разів, а потім викладіть в чашу мультиварки, рівномірно розподіливши його за допомогою силіконової лопатки. Додайте сіль, приправу для курки, чорний мелений перець і лавровий лист.
7. Після чого рис залийте необхідною кількістю окропу. Щільно закрийте кришку мультиварки. На панелі мультиварки виберіть режим «Плов», встановіть час приготування – 35 хвилин.
8. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку. Приблизно через 20 хвилин акуратно відкрийте кришку мультиварки. Плов з куркою і грибами акуратно перемішайте силіконової лопаткою, розкладіть по порційних тарілках і подавайте на стіл, прикрасивши попередньо вимитим і подрібненою зеленою цибулею.
Приємного апетиту!