Плов з свинини за рецептом Сталика Ханкишиева
З великим задоволенням хочу поділитися цікавим і незвичайним рецептом плову з свинини. Неймовірне поєднання смаків і ароматів повалить вас у шок і приємно здивує. Скористайтеся рецептом, і порадуйте себе і своїх близьких смачним і ситним блюдом.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Склад:
Свинина – 600 гр.
Рис басматі – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Сіль – за смаком
Вишня – 300 гр.
Ананаси – 500 гр.
Цукор-пісок – 3 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Паприка мелена – на смак
Кориця мелена – на смак
Бадьян – щіпка
Гвоздика – щіпка
Масло топлене – 2 ст. л.
Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
1. Вишню гарненько вимийте, а потім очистіть від кісточок з допомогою шпильки або спеціального пристосування. Викладіть в невелике деко, присипте цукром і додайте необхідну кількість топленого масла.
2. Помістіть деко в заздалегідь розігріту до 130 градусів духовку. Коли почнеться процес кипіння, зменшіть температуру до 100 градусів і запікайте вишню 30-40 хвилин.
3. Свинину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками. Посоліть і додайте за смаком чорний мелений перець і мелену паприку. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
4. Ананас ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, наріжте середніми за розміром шматочками.
5. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте кільцями. Обсмажте до золотистого кольору.
6. Потім викладіть нарізані ананаси, додайте мелену корицю, бадьян і гвоздику.
7. Викладіть підготовлене м’ясо, рівномірно обсмажте з усіх боків.
8. Ретельно перемішайте.
9. Необхідну кількість рису басматі ретельно промийте в прохолодній воді кілька разів, а потім відваріть в підсоленій воді, після чого злийте через сито. Відварений рис викладіть в горщик для запікання шарами, чергуючи з м’ясом з ананасами.
10. До рису додавайте тільки ананаси і м’ясо. Сік не знадобиться.
11. Запечену вишню вийміть з духовки, а потім процідіть від утворився соку з допомогою шумівки.
12. Вишню викладіть поверх рису. Горщик накрийте кришкою, поставте в духовку на 35-40 хвилин і готуйте при температурі 180 градусів. Потім вийміть і полийте соком від вишні.
13. Приблизно через 10-15 хвилин плов лопаткою акуратно перемішайте і викладіть на красиве блюдо.
14. Ароматний і яскравий плов подавайте на стіл.
Приємного апетиту!